Мисије ОЕБС-а у Србији подржава угрожене групе у време пандемије

Мисије ОЕБС-а у Србији подржава угрожене групе у време пандемије

Канцеларија Мисије ОЕБС-а у Новом Пазару обезбедила је подршку у виду пакета основних животних намирница за угрожене групе у Новом Пазару, Сјеници и Пријепољу, због тешких околности изазваних пандемијом корона вируса. Хуманитарна помоћ дели се у сарадњи са партнерским организацијама, међу којима је и Форум жена Пријепоља.

Мисија ОЕБС-а у Србији, заједно са партнерима из заједнице пружа основну хуманитарну помоћ угроженим групама на које утичу економски поремећаји услед пандемије – посебно руралне, ромске и мигрантске заједнице, као и особе са инвалидитетом. Партнери Канцеларије Мисије ОЕБС-а у подели помоћи су CODE – Центар за децу са аутизмом и развојним сметњама и Горска служба спашавања у Новом Пазару, Канцеларија за младе у Сјеници и Форум жена Пријепоља. Да би се одговорило на тренутне и суштинске потребе сарађиваће се и са другим групама и организацијама широм Србије.

Микаела Турман, шефица Канцеларије Мисије ОЕБС-а у Новом Пазару

Солидарност и посвећеност заједнице надахњује и то је управо оно што је потребно у оваквим временима. Сви радимо под изазовним и у тешким околностима услед пандемије корона вируса. Сада, више него икад раније, потребна нам је солидарност и сарадња, основне вредности ОЕБС-а, и морамо заједно да радимо на заштити становништва и заустављању ширења ове пандемије, рекла је шефица Канцеларије Мисије ОЕБС-а у Новом Пазару Микаела Турман.

Мисија ОЕБС-а у Србији тражи најбоље начине да преусмери своју подршку у корист грађана и грађанки Србије. На пример, на основу консултација са заинтересованим странама, Мисија се фокусирала на анализу утицаја мера одговора на корона вирус из угла родних и рањивих група у Србији, на рад са Привредном комором Србије и међународним партнерима како би обезбедили примену одрживих пракси малим и средњим предузећима – да могу да напредују како полако превазилазимо најгори део пандемије, као и подршка партнерима за прелазак на виртуалне платформе ради одржавања континуитета рада. Као и увек, а посебно под овим тешким околностима, Мисија стоји у партнерству са Србијом, њеним људима и њеним институцијама.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *