Митинг „Србија наде“ одложио излете пријепољских основаца

Митинг „Србија наде“ одложио излете пријепољских основаца

Једнодневни излети ђака петог, шестог и седмог разреда ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву и петог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“ у Пријепољу, који су од раније планирани за 27. мај биће одложени, обавестили су директоре школа из Туристичке агенције „Сан турс“. Разлог за то је скуп „Србија наде“ у Београду који организује председник Србије Александар Вучић и Српска напредна странка у петак, 26. маја, а због кога ће аутобуси бити ангажовани за превоз заинтересованих за одлазак у Београд, што директно утиче на возаче који не могу да испуне прописане норме према Правилнику о извођењу екскурзија.

Према Правилнику о извођењу екскурзија неопходно је да возачи имају 11 сати одмора између две вожње, а како је повратак са митинга из Београда предвиђен у петак иза поноћи, нема услова да возачи у суботу ујутру, како је било планирано, крену на једнодневне излете пут Таре и Златибора. Саобраћајна полиција не би дозволила возачима полазак на пут, стоји у допису који је из Агенције „Сантурс“ послат школама, у коме је наведенода је прибојски „Аутопревоз Јањушевић“ обавестио агенцију да не може да изврши уговорене вожње. Са свим превозницима у Србији је иста ситуација па је немогуће наћи другог превозника за суботу, стоји у допису, због чега је предложено школама да излете реализују дан касније, у недељу, 28. маја.

Винко Јањушевић, директор „Аутопревоза Јањушевић“ каже да он није одложио екскурзије већ да није прихватио датум који је агенција планирала. Такође, потврдио је да у петак неће бити измена у градском и приградском саобраћају, док није хтео да каже колико ће аутобуса његовог предузећа бити ангажовано за превоз људи који иду на митинг у Београд.

Подели на мрежама

Повезани чланци