Митрополит Јоаникије и ове године предводи обележавање славе Епархије милешевске

Митрополит Јоаникије и ове године предводи обележавање славе Епархије милешевске

Епархија милешевска у петак, 7. октобра, прославља празник посвећен Светом краљу Владиславу, ктитору манастира Милешеве. Осим што је ктиторска слава, овај празник је и слава Епархије милешевске и Радија „Милешева“ а обележавање славе ће почети дан уочи празника, у четвртак, празничним бденијем у манастиру Милешеви и свечаном академијом у Дому културе Пријепоље.

Обележавање празника посвећеног Светом краљу Владиславу започеће празничним бденијем у манастиру Милешеви у четвртак, 6. октобра, у 17 часова. Исте вечери, у Дому културе Пријепоље, у 19 часова, биће одржана свечана академија у којој ће учествовати глумци Дејан Цицмиловић, Милош Цветковић и Владимир Јоцовић. Наступиће и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, са солистима Катарином Богдановић, Марком Бранковићем, Даницом Спасојевић и Ђорђем Веселиновићем. У културно-уметничком програму учествују и чувени народни гуслар Максим Војводић, победник 44. фестивала српских гуслара, одржаног у Пријепољу, и Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.

На дан празника, у петак, 7. октобра, у 9 часова у манастиру Милешеви служиће се Света архијерејска Литургија у којој ће учествовати више архијереја Српске православне цркве и свештенство и монаштво. Предводитељ прославе и ове године биће Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, који ће и началствовати Литургијом.

Подели на мрежама

Повезани чланци