Млађи пионири КК “Партизан“ најбољи у Пријепољу (ВИДЕО)

Млађи пионири КК “Партизан“ најбољи у Пријепољу (ВИДЕО)

Турнир у Пријепољу окупио је селекције млађих пинира из шест клубова: Црвене Звезде и Партизана из Београда, Шапца, Јединства из Бијелог Поља, Златара из Нове Вароши и пријепољског Милешевца. Током два дана турнира виђено је десет мечева а малобројни посетиоци и гости су били презадовољни оним што су им приказали дечаци узраста 2007. годиште и млађи. Кажу да је Србија и даље земља кошарке.

Идеја о организовању турнира потекла је од неколико родитеља младих кошаркаша из Пријепоља. Пехаре је обезбедила Туристичка организација а све остало је реализовано захваљујући напорима родитеља, спонзора и управе пријепољског кошаркашког клуба.

Пријепољци су имали најбољу подршку са трибина али нису успели да савладају фаворизоване госте из Звезде и Партизана, од којих су били и бољи у неким деловима мечева. Сатисфакција је стигла у утакмици за треће место у којој је Милешевац, у неизвесној завршници, савладао бијелопољско Јединство тројком Ивице Новковића у последњим секундима меча, па су бронзане медаље и пехар за треће место остали у Пријепољу. Остали трофеји су отишли за Београд. У финалу су се састали београдски клубови а турнир је освојио Партизан.

За најбољег играча на турниру проглашен је Вук Даниловић из Партизана, син прослављеног кошаркаша Предрага Даниловића, док је најбољи стрелац био Саша Вукосављевић из Црвене Звезде.

У оквиру турнира Кошаркашку клуб „Милешевац“ је подржао и кампању Телевизије Форум за набавку опреме а средства која су прикупили кошаркаши у управа клуба биће уплаћена на рачун телевизије.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *