Многе лед сијалице не светле – поправка до средине фебруара

Многе лед сијалице не светле – поправка до средине фебруара

Неколико делова града и приградских насеља су већ око пола године у мраку, због различитих кварова на јавној расвети. Замена постојећих новим лед сијалицама почела је 9. новембра, међутим, упркос најновијој расвети, ти делови општине су и даље неосветљени.

До сада је замењено 800 сијалица, а иако су нове и исправне, многе лед сијалице ипак не светле. Јасмина Ровчанин из предузећа Брифер каже да је задатак радника да што пре замене 2700 сијалица колико је планирано пројектом, али и да се током замене врши попис свих кварова, који ће се накнадно поправљати.

Као и већина грађана, питали смо се због чега се кварови не отклањају упоредо са заменом сијалица. Члан општинског већа Едиб Кајевић нам је рекао да је оваква динамика радова предвиђена пројектом, како би се током повољних временских услова замениле све сијалице. И он потврђује да радници сада констатују која светиљка ради, а која не, а у другој фази радова, друга екипа ће утврдити да ли су кварови на доводу, стубу или линији и додао да је то посао инжењера, а не радника који тренутно мењају сијалице. Каже да је рок за комплетирање свих радова на јавној расвети 100 дана од датума почетка радова, односно до средине фебруара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *