Модна ревија за прикупљање средстава за лечење Јакова Дучића из Пријепоља

Модна ревија за прикупљање средстава за лечење Јакова Дучића из Пријепоља

Како би помогли у прикупљању новца за лечење шестогодишњег Јакова Дучића из Пријепоља, који болује од спиналне мишићне атрофије, Клуб младих Коловрат у сарадњи са Предшколском установом „Миша Цвијовић“ и Ученичким парламентима Техничке школе, Пријепољске гимназије и Економско-трговинске школе организују хуманитарну модну ревију. Ревија ће се одржати у Музеју у Пријепољу у среду 22. маја са почетком у 18 сати, а уместо улазнице посетиоци ће моћи да дају добровољни прилог.

Шестогодишњем Јакову Дучићу из Пријепоља је са једанаест месеци дијагностикована спинална мишићна атрофија, тип 2, ретка и прогресивна неуромишићна болест. Јаков о трошку РФЗО прима лек „Спинразу“, који видно зауставља прогресију ове болести, а средства су потребна за терапије, логопедске третмане, набавку медицинских помагала и апарата, лекове и прегледе. У прикупљање средстава за лечење, укључили су се и млади из Пријепоља.

Техничка школа у континуитету организује модне ревије и приредбе. Овога пута одлучили смо се за модну ревију за помоћ малом Јакову Дучићу која ће се одржати у среду 22. маја у Музеју у Пријепољу са почетком у 18 сати и добровољни прилог ће мењати улазнице. Ово је већ пети пут да се овако нешто организује заједно са Ученичким парламентима Гимназије, Економске школе и Клубом младих Коловрат. Мотивише нас то што можмо да помогнемо другима и за сада нам добро иде – истиче Елена Глушчевић, чланица Ученичког парламента Техничке школе у Пријепољу.

Уз модне креације Ана Ћирковић, још једна од чланица Ученичког парламента Техничке школе додала је да ће сви посетиоци моћи да уживају и у музичком програму.

У ревији ће учествовати и пет девојчица из ПУ „Миша Цвијовић“ које ће прошетати креације ученика и ученица текстилне струке Техничке школе у Пријепољу. Организатори још једном позивају све суграђане и суграђанке да дођу или пошаљу СМС поруку.

Они који не могу да дођу, могу да пошаљу број 86 поруком на 2407 путем фондације „Хуманост без граница“ тако ће малом Јакову олакшати лечење. Позивамо све да дођу, нарочито представнике Општине, који нам се до ссада нису одазивали – наводи Дарко Бојовић из Клуба младих Коловрат.  

Осим уплатом донације на сајту фондације „Хуманост без граница“, средства се прикупљају и на платформи фондације „Буди хуман“ слањем броја 641 СМС поруком на 3030 или уплатом на динарски рачун 160-0000000537858-97. Ревија ће бити употпуњена и музичким програмом у ком ће наступити група Бели Анђели и Андрија Ракоњац.

Подели на мрежама

Повезани чланци