Мост на Лиму у Шарампову тек завршен, а већ спреман за санацију

Мост на Лиму у Шарампову тек завршен, а већ спреман за санацију

Тек што је реконструкција моста на Лиму у Шарампову завршена, неопходна је санација штете на стопама и на огради. Док ће штету на стопама санирати извођач радова, питање је ко ће сносити одговорност за ограду, коју је очигледно оштетио несавесни возач. 

Оштећења на делу стопе на мосту у Шарампову, који је требало да допринесе ојачавању конструкције, последица су високог водостаја Лима од пре петнаестак дана, због чега је и даље на снази ванредна ситуација на делу територије општине Пријепоље. Радови на мосту, који су почели у фебруару 2018. године, завршени су 14. новембра ове године, од када се рачуна гарантни рок од две године. Председник општине Пријепоље Владимир Бабић сматра да је ојачавање стопа, проузроковало ова оштећења.

Можемо да помислимо да су оне криве за одношење дела стадиона Орси јер и обалоутврда и све је било и раније, само су стопе нове. Имамо двојну штету, на стопама, али и на делу стадиона који је однешен. Срећом, још нисмо укинули ванредну ситуацију па ћемо ту штету приказати као последицу високог водостаја Лима – изјавио је председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Према речима Суаде Шантић из пријепољских „Путева“, изградња обалутврде утицала је на измену водотока у овом појасу, због чега је дошло до поткопавања, а кратак временски рок између завршетка радова и надоласка Лима није био довољан да се консолидује вегетација и тиме спрече овакве појаве. Чим временски услови дозволе, извођач реконструкције моста ће санирати штету на стопама. Али то није једина штета на мосту. Због саобраћајне незгоде, која није званично евидентирана па се не зна ко је кривац, неопходна је и санација ограде.

Мислимо да је немогуће да неко не зна ко је тај ко је имао саобраћајну незгоду. Нама га је жао, саосећамо са штетом коју је претрпео, али и нама је нанета штета. Мислимо да ако има воље, а требало би да постоји, био би ред, јер имамо случај да се грађани јављају сами да признају кривицу, али у нашим извештајима и даље пише да је штету причинило Н.Н. лице. Ко је затајио, нек размисли о обављању своје делатности.

Према речима Суаде Шантић, штета на замени ограде није у надлежности извођача радова и она ће бити санiрана када се открије ко је одговоран. Тај посао не морају да изводе „Путеви“ већ може да буде ангажована и друга фирма.

Подели на мрежама

Повезани чланци