Музичка школа у Пријепољу уписује 50 ђака у припремни разред

Музичка школа у Пријепољу уписује 50 ђака у припремни разред

Матичну музичку школу у Пријепољу похађа 71 ђак од првог до шестог разреда, док је у Прибоју уписано 50, а у Новој Вароши 22 ученика и ученице.

Можемо се похвалити да ове године имамо највећи број уписаних ученика, од када школа постоји. На одсек клавира уписано је 74, на одсек хармонике 64 и пет ученика изучава флауту. Само у школи у Пријепољу уписано је 72 ученика, 33 на клавир, 33 на хармонику и пет на флауту – каже директорка Музичке школе Драгана Томашевић.

За следећу седмицу планиран је упис у припремни разред музичке школе. У Пријепољу је предвиђен пријем 20 нових ученика и ученица другог разреда основне школе, а у Прибоју и Новој Вароши по 15 ђака.

Искористила бих прилику да обавестим грађанство да ће се тестирање за пријем у припремни разред одржати у четвртак у матичној школи у Пријепољу, у времену од 11 до 14 часова и у истом термину у Прибоју. Тестирање у Новој Вароши биће одржано у петак, 13. септембра – истиче директорка и додаје да ће деца у припремном разреду учити песмице и ноте, а следеће године почињу са изучавањем инструмента.

Недостатак наставничког кадра препрека је за увођење нових музичких  одсека.

Постоји интересовање за отварање одсека гитаре или виолине, али је јако тешко обезбедити стручни кадар. Наш циљ јесте да у наредном периоду отворимо бар одсек гитаре.

Музичка школа Пријепоље постоји од 1971. године и током свих ових година изнедрила је велики број талентованих и образованих ђака. Само у току прошле године остварили су запажене резултате на регионалним и републичким такмичењима, са којих су се ђаци ове школе вратили са осам првих и по девет награда за друго и треће место.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *