Музичка школа уписала нову генерацију ђака

Музичка школа уписала нову генерацију ђака

Основна музичка школа у Пријепољу уписала је нову генерацију ђака. У припремном разреду у Пријепољу места има за 20 ученика, док ће се са основама музичког знања у Прибоју и Новој Вароши упознати по 15 ђака.

Велико интересовање је владало међу децом, али и родитељима, за упис у музичку школу. Пријаве и тестирање ђака другог разреда основне школе, јер само деца овог узраста могу да започну своје музичко образовање, организовани су у два термина.

Ми смо у могућности да примимо 20 ученика у припремни разред, а на крају школске године опет ћемо извршити тестирање и најбоље ученике примити у музичку школу. Ове године неће изучавати инструмент јер сада уче песмице, уче ноте и музички се описмене како би даље могли да уче музичку школу – каже директорка Основне музичке школе Пријепоље Драгана Томашевић.

Најчешћи мотив код малишана за упис у музичку школу је жеља да науче да свирају одређени музички инструмент. Клавир, флаута и виолина предњаче на листи жељених инструмената међу децом.

Ове школске године нижу Музичку школу од првог до шестог разреда похађа укупно 161 ученик и ученица. Највише је уписаних у Пријепољу – 76, у Прибоју 53 и у издвојеном одељењу у Новој Вароши 32.

Из године у годину расте број ученика, као и интересовање међу децом за похађање наставе, чиме можемо да се поносимо јер је то знак да су деца и родитељи задовољни нашим радом – закључује директорка.

Како се образовање у овој школи завршава упоредо са основном школом, талентована деца могу своје музичко образовање да наставе у средњој музичкој школи. Музичка школа Пријепоље постоји више од 50 година и током свих ових година изнедрила је велики број талентованих и образованих ђака.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци