На помолу решење превоза за ђаке основних школа у Виницкој и Бостанима?

На помолу решење превоза за ђаке основних школа у Виницкој и Бостанима?

Девет ђака из Матаруга не похађа редовно наставу у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у Виницкој, јер нема обезбеђен превоз. Иако је школа обавестила Општинско веће да нема довољно новца за уговарање услуге ђачког превоза и затражила додатна средства, после скоро месец дана проблем није решен. У сличној ситуацији је школа „Свети Сава“, док је највећи проблем обезбедити превоз за ђаке бродаревских села.

Школи „Душан Томашевић Ћирко“ у Виницкој недостаје 730.000 динара за превоз деце из Хрта и Матаруга, док је ОШ „Свети Сава“ за превоз деце из Косатице исказала потребу за додатних 500.000 динара. Иако је првобитна Одлука Већа била да се нађе заједничко решење за све школе, сада се од тога одустало, логиком да једни не испаштају због других. Општинско веће је затражило од  службе за буџет да нађе начин за реалокацију средстава која су школама неопходна како би могле да обезбеде превоз за ђаке из удаљених подручја.

Школе у Виницкој и Бостанима већ имају неопходне понуде и могу релативно брзо, одмах по добијању средстава, да склопе уговоре и обезбеде превоз за ђаке чиме би се решио проблем доласка деце у школу. Деветоро деце из Матаруга скоро да није уопште похађало наставу од почетка школске године, док су деца која живе ближе школи, пешачила.

Проблем је како обезбедити превоз у Бродареву, који није функционисао ни претходне године. Ради се о неколико линија које би користило нешто више од 80 ђака, а за шта је директор изнео понуду превозника од око 12 милиона динара. Члан Већа Армнин Мујезиновић је прикупио податке о броју деце и местима из којих путују и његов предлог је да се за Завинограђе, Слатину, Балиће и Поток обезбеди комби превоз, док би се за места где има двоје, троје деце обезбедило мање, путничко возило. Иако би тај посао требало да обави директор школе, Мујезиновић је затражио и понуде превозника како би се што пре нашло решење за превоз ђака у бродаревском крају.

Подели на мрежама

Повезани чланци