Медији

На Светски дан телевизије: Грађани Пријепоља верују Телевизији Форум

Широм света 21. новембра се обележава Светски дан телевизије, одлуком Уједињених нација из 1996. године, као једног од најутицајнијих медија у савременом свету и телекомуникационог система који је по многима обележио другу половину 20. века. Грађане и грађанке Пријепоља питали смо колико гледају телевизију и како се најчешће информишу.

За више од 70 година од првог емитовања програма телевизија је постала један од најутицајнијих медија у друштву,  један од главних инструмената информисања и утицаја на јавно мњење. Истовремено она олакшава друштвену и културну комуникацију и подстиче сарадњу и партнерство у свету. ГрађанИ и грађанке Пријепоља  углавном гледају телевизију и на тај начин се најчешће информишу.

И поред тога што се људи данас све више информишу путем интернета телевизија и даље остаје важно средство за ширење и размену друштвених, образовних, културних и забавних, планетарних али и локалних информација. Пример за то је и Телевизија Форум, која већ 11 година професионално и објективно пружа информације о најзначајнијин догађајима, проблемима и питањима којка се тичу грађана и грађанки Пријепоља.

Већина анкетираних каже да се о дешавањима у Пријепољу најчешће информишу путем Телевизије Форум. Иако са знатно скромнијим буџетима и опремом стручњаци сматрају да је будућност телевизијског новинарства у локалним медијима. Са тим се слаже и наш суграђанин Раде.

Мислим да у данашње време већи значај имају локалне телевизије него ове са националном фреквенцијом да би човек знао шта се дешава у његовом месту. А што се тиче ових телевизија са националном фреквенцијом оне су се претвориле у ријалити тако да ту нема неких нормалних и озбиљних емисија. Узимам за пример децу која иду у школу – у наше време многе предмете ниси морао да учиш јер си могао да учиш на телевизији, а данас су то постале све неке креатуре – сматра наш суграђанин.

Доказ да Телевизија Форум ради праву ствар су и бројне награде и признања које новинари и новинарке освајају на домаћим и међународним медијским фестивалима.

Опширније о томе како се информишу грађани и грађанке Пријепоља погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *