На Ванредној седници Скупштине спортског савеза општине Пријепоље разрешен Илија Андрејић и за председника изабран Денијал Мезилџић.

На Ванредној седници Скупштине спортског савеза општине Пријепоље разрешен Илија Андрејић и за председника изабран Денијал Мезилџић.

На ванредној седници Скупштине спортског савеза општине Пријепоље разрешен је дужности председник савеза Илија Андрејић а на његово место изабран је Денијал Мезилџић, председник Одбојкашког клуба „Путеви Трендтекс“. Изабрани су и нови управни и надзорни одбор и направљена комисија за измену Статута, који је и био главни узрок бурне расправе.

Ванредну седницу је сазвао дојучерашњи председник Спортског савеза Илија Андрејић, на захтев једне трећине чланица Савеза што је и предвиђено сатутом. Скупштина је одмах почела повишеним тоновима и расправом о начину вођења седнице, односно да ли сме да је отвори и председава председник, о чијој ће се смени и расправљати, или не. Сви су се брзо усагласили да ће, усед неприсуствовања потпредседника, председавати најстарији члан, па се тог посла, невољно прихватио Мехмед Касумовић, представник Кајакашког клуба „Лим“. Он је именовао Верификациону комисију у коју су ушли Данко Радевић, Хаџо Синанчевић и Един Бећиревић, која је након прегледања евиденционих листова чланова констатовала да од 33 предата, право гласа има 30 представника чланица Спортског савеза. Након тога скуп у Дому је личио на све осим на скупштину озбиљне организације какав Спортски савез треба да буде. Расправа, у којој су се сви позивали на Статут, и која је на моменте била веома жучна, водила се око тога шта пише у Статуту и ко има право да гласа о разрешењу председника. Поборници смене су се држали члана 13 у којем је поименце побројано 26 чланица Савеза, док су су противници смене истицали како Управни одбор има право да прима нове чланове у Савез, који аутоматски имају сва права и обавезе, па и право гласа, што је наведено у члану 17. Статута. И једни и други су се слагали да је Статут, који важи још од 2011. године., накарадно написан и да се мора под хитно мењати, али се свако држао своје приче и тумачио Статут на свој начин. У јаловим расправама и неколико краћих пауза  је прошло скоро 4 сата, након чега је Гордијев чвор пресекао потпредседник Аднан Мушкић. Иако је у току расправе, са говорнице, речено како је раније поднео оставку на чланство у Управном одбору, нико се није противио да преузме председавање скупштином, која је практично од тог момента кренула испочетка.

ss3

Мушкић је именовао нову верификациону комисију која је, држећи се члана 13, избројала у сали 24 представник са правом гласа, од 26 колико је поименце наведено у том члану. Право гласа је оспорено чланицама које је у Савез примио Управни одбор са Андрејићем на челу, али и Управни одбор пре њега. Тако неки који су гласали на ванредној седници у фебруару то нису могли урадити овај пут. Било је предлог да се седница прекине и затражи мишљење Спортског савеза Србије који нису услишени. Након скоро пет сати, стигло се и до расправе о предлогу за Андрејићеву смену, коју је и тражила трећина чланица које су сазвале скупштину, наводећи многобројне разлоге.

ss1
Илија Андрејић

Андрејић сматра да су разлози за смену само параван, а да смена има политичку позадину и за циљ преузимање радних места. За његову смену је гласало 13 чланица од 24 са правом гласа док је 5 било против.

ss2
Денијал Мезилџић

Након тога је на место председника изабран дугогодишњи Председник Одбојкашког клуба „Путеви Трендтекс“ Денијал Мезилџић а изабрани су и нови Управни и Надзорни одбор, као и Комисија за измену Статута, који је и направио толике проблеме. У сали су се чуле и најаве жалби на ток седнице и законитост донетих одлука. Не може се одолети утиску да су они, којима је добробит пријепољског спорта у срцу, изашли из сале са горким укусом у устима. Невезано на којој су страни били.

 

 

 

 

Подели на мрежама

Повезани чланци