Награђени креатори најбољих вајбер стикера о положају жена на селу

Награђени креатори најбољих вајбер стикера о положају жена на селу

Конференцију посвећену положају и проблемима жена на селу, организатори такмичења искористили су да доделе награде ђацима који су креирали најбоље вајбер стикере о положају жена на селу.

Имали смо кратко такмичење у коме је требало да се осмисле вајбер стикери, као начин на који најлакше можемо да допремо до младих, као наше циљне групе, као и до остале популације у Србији. Циљ је био да кроз ту форму стикера истакну изазове, али и снагу и ресурсе које жене на селу имају – изјавила је представница Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији Оља Јанковић Лековић.
Ми смо основали Панел младих пре неколико година, како бисмо имали групу најмлађих који ће да нам помажу у раду јер сматрам да је немогуће да креирате било какве антидискриминационе мере, а да нисте чули младе људе који не живе у Београду. Срећни смо и охрабрени, што наши млади панелисти широм Србије желе да комуницирају уживо, да причају директно са људима, али да немају често прилику за то – каже Повереница за заштиту равноправности Републике Србије Бранкица Јанковић. 

Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији повезала се са панелистима Форума младих Поверенице за заштиту равноправности и организовала такмичење са циљем да модерне технологије искористе за допринос унапређењу родне равноправности.

Потрудићу се да се и даље бавим овом врстом активизма, само још јаче и боље – изјавила је Милица Којић након уручења награде.

Јован Аксентијевић, победник такмичења је изјавио да је парадоксално што је особа мушког пола добила награду.

Не морају само жене да препознају да је женама тешко, већ је ово доказ да и мушкарци знају да је тешко женама и да се на наше начине трудимо да им помогнемо – закључио је Јован. 

Награђени стикери биће наредних дана доступни на вајберу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *