Народни посланици и посланице из неформалне Зелене посланичке групе у Пријепољу

Народни посланици и посланице из неформалне Зелене посланичке групе у Пријепољу

Народни посланици и посланице, чланови и чланице неформалне Зелене посланичке групе, која је посвећена заштити животне средине, посетили су општину Пријепоље у оквиру дводневне студијске посете Златиборском округу. Затворена несанитарна депонија Стањевине и актуелни проблеми са одлагањем отпада биле су главне теме о којима су посланици дискутовали са представницима локалне самоуправе.

Двадесетак посланика и посланица Народне скупштине Републике Србије из свих политичких партија, који су окупљени у неформалној Зеленој посланичкој групи, на предлог чланице ове групе, народне посланице Самире Ћосовић, посетило је општину Пријепоље и још три општине Златиборског округа како би се упознали са еколошком ситуацијом и највећим проблемима и изазовима са којима се сусрећу општине, али и комунална предузећа.

Зелена посланичка група при Народној скупштини постоји већ 11 година, а ово је први пут да су њени чланови и чланице посетили Пријепоље. У оквиру посете општинама Прибој и Нова Варош, обишли су и трансфер станицу Бањица, која је у изградњи, а свакако су се уверили да је прибојска депонија “Дубоки Поток” у Друглићима највећа црна еколошка тачка региона, након затварања несанитарне депоније Стањевине. Долазак у Пријепоље, народни посланици искористили су и да посете манифестацију Дани европске баштине која је одржана у Дому културе, који је био овогодишњи домаћин централне прославе.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци