Наставак радова у Парку народних хероја почетком следеће седмице

Наставак радова у Парку народних хероја почетком следеће седмице

Друга фаза радова на адаптацији Парка народних хероја поверена је групи понуђача: београдској фирми „Мускулус“ д.о.о и грађевинској фирми „Јоновић градња“ из Пријепоља, која ће бити задужена за 98 одсто радова. Радови, који би требало да почну већ следеће седмице, коштаће нешто више од 26.670.000 динара. Изабрани понуђачи имаће обавезу да радове и опрему изведу и монтирају у року од три месеца.

Другом фазом радова, између осталог, предвиђена је замена пропалог асфалта на стазама бехатон коцкама, као и оног кога је подигло корење дрвореда. Предвиђена је и набавка расвете у деловима парка који су неосветљени, као додатна расвета за спортске и дечије терене. Планирано је и постављање електроинсталација, а радиће се и видео надзор. Израда светлећег натписа ПРИЈЕПОЉЕ, димензија 350 са 60 центиметара, такође је планирано другом фазом.

За ову намену је ЕУ ПРО Плус одобрио je 20 милиона динара, а остатак ће финансирати Општина Пријепоље.

Радови на првој фази обустављени су, по препоруци надзора а на захтев Општинског већа, пре два месеца, јер је констатовано да нису усаглашене прва и друга фаза. Тако ће један део радова из прве бити реализован у другој фази.

У првој фази асфалтирани су спортски терени за кошарку, мали фудбал, одбојку и тенис, постављена је заштитна решетка преко реконструисаног одводног канала и бетонирано је степениште унутар трибина.

Прва фаза радова, која је започета у марту ове године, такође је била поверена пријепољској фирми „Јоновић градња“, а финансирало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација у износу од 37.800.000, док је општина Пријепоље учествовала са 2.000.000 динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци