Наступ “Ђулистана” и просидба на сцени обележили Рамазанску ноћ

Наступ “Ђулистана” и просидба на сцени обележили Рамазанску ноћ

Пријепољска публика уживала у Рамазанској ноћи у Дому културе и наступу хора Ђулистан из Новог Пазара, осам година након задњег гостовања у Пријепољу.

Новопазарски хор „Ђулистан“ је у Пријепољу последњи пут гостовао 2013. године, такође уочи Бајрама, и тада је наступио заједно са тамбурашким оркестром Дома културе. После осам година хор је значајно подмлађен али су ту и даље позната лици и људи који су основали хор 2003. године, рекао је технички координатор хора Емир Шпица.

Наступу „Ђулистана“ подједнако су се обрадовали посетиоци Рамазанске ноћи, али и чланови хора, који због пандемије већ дуже од годину дана нису имали прилику да наступају пред публиком. В.д. директорке Дома културе Адмира Мостарац каже да су гости из Новог Пазар били први избор за наступ у Рамазанској ноћи, као и да је Дом културе положио тест са овим и претходним програмима. Током пандемије се радило уз поштовање свих мера, на чему је захвална свом колективу, пре свега.

Најлепше стихове из бошњачке књижевности казивала је Пријепољка Азра Кахровић, а кроз програм публику је водио уметнички руководилац хора „Ђулистан“ Аладин Имамаовић, који се захвалио на гостопримству и публици на присуству, позивао публику да активно учествује у извођењу илахија, и најавио пријатно вече препуно изненађења. За најлепше изненађење у Рамазанској ноћи побринуо се члан „Ђулистана“, Новопазарац Дино Црнишанин, који је пред пуном салом Дома културе запросио Пријепољку Амину Капиџић.

Погледајте како је протекла Рамазанска ноћ:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци