Нов начин рада у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Нов начин рада у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Информатичке радионице, креативне радионице за предшколце и млађе разреде, припрема ђака за завршни испит и такмичења, учење енглеског и немачког језика, школа шаха, стоног тениса, ученичка задруга, предузетништво, израда домаћих задатака…само су неке од активности које су осмислили наставници из ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у оквиру пилот пројекта  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Једна од радионица је и Волимо да истражујемо, коју је осмислила наставница историје Селма Подбићанин.

Највеће интересовање међу ђацима било је за учење немачког језика, за који се пријавило скоро 70 ученика, а онда за информатичке радионице. Упознавање са радом рачунара, безбедност на интернету, видео игрице, умрежавање рачунара, упознавање са оперативним системима само су неке од области предвиђене овом радионицом.

У овај део активности укључена су деца од предшколског узраста до 8. разреда, који су по узрасту подељени у четири групе. Уз подршку локалне самоуправе за све ђаке који остају на активностима обезбеђен је оброк, сав неопходан материјал, као и превоз. Ефекти пилот пројекта биће познати на крају школске године.

Овај начин рада предвиђен је Стратегијом развоја образовања до 2020. године, а у овај пројекат укључено је нешто више од 200 основних школа у Србији. Међу 10 основних школа које су у надлежности Школске управе Ужице, осим школе у Великој Жупи је и основна школа „Бошко Буха“ из Ивања.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци