Нова сезона за КК „Милешевац“ – велики изазов пред подмлађеном екипом

Нова сезона за КК „Милешевац“ – велики изазов пред подмлађеном екипом

Утакмицом против екипе „Зекас 75“ из Раче кошаркаши „Милешевца“ у недељу почињу нову сезону у Првој регионалној лиги Запад. Амбиција екипе, која је у међувремену претрпела велике промене и која ће бити ослоњена на дечаке из свог подмлатка, јесте афирмација младих играча, који ће бити будућност клуба у наредним годинама. 

У трећу такмичарску сезону у Првој регионалној лиги Запад кошаркаши „Милешевца“ улазе са потпуно реконструисаним тимом, који је између две сезоне претрпео велике кадровске промене. Главну реч ће водити млади и перспективни играчи, генерација 2006 и 2007. годиште,  који су прошли све млађе категорије у пријепољском клубу и који су ове године освојили прво место на завршном турниру Регионалне лиге Запад.

Као што доста људи из кошаркашког света зна то је та шампионска генерација. Дошло је време да они изнесу тај терет, уз неколико старијих играча, али већина тих момака из нашег подмлатка чиниће окосницу екипе и сами ће морати да изнесу сав терет ове године. Знам да ће на старту бити великих проблема док се не уклопе у сениорску кошарку, али се надам да ће они одговорити свим мојим задацима и изазовима лиге који су пред њима – каже тренер КК „Милешевац“ Игор Голубовић.

Лига се ове сезоне састоји од две групе које броје по осам клубова. Након лигашког дела четири првопласиране екипе играће плеј оф, док преостале тимове очекује плеј аут. Група Б, у којој се такмиче пријепољски кошаркаши, је веома јака са доста искусних играча. Са друге стране, екипа „Милешевца“ је млада и неискусна, па тренер Голубовић не искључује могућност пораза са великом кош разликом.

Надам се да неће пасти на психолошком плану уколико дође до тих високих пораза. Ја сам ту да их спремим, да им кажем шта их очекује с обзиром да имам доста искуства у српским ранговима. Надам се да ће ово за њих бити једно велико искуство које ће им пуно значити у наредном периоду, како њима, тако и самом клубу – сигуран је Игор Голубовић.

Након годину дана паузе у екипу „Милешевца“ се вратио Емил Челебић, који ће заједно са искусним Борисом Јањушевићем, бити значајна и једина подршка младим играчима.

Ове године сам се вратио да пробам да помогнем тиму зато што ја волим кошарку и зато што желим да овим младим играчима дам подршку колико будем могао. Као што видите, на терену смо сви млађи, а нека буде да сам ја најстарији међу њима. Осећам се фино, екипа је добра, добро тренирамо. Надамо се успеху, а то  је да одржимо неко стабилно место у средини табеле и да се не боримо за опстанак – оптимиста је Емил Челебић.

Иако има само 17 година, Андрија Гарабиновић ће ове сезоне бити један од носилаца игре „Милешевца“. Он и неколико његових вршњака већ су осетили чари сениорске кошарке.

Лично мени, ово је друга сезона у сениорској екипи. Надам се да ћу ове године забележити значајнију минутажу. За нову сезону спремамо се још од августа тако да очекујем доста од ове екипе иако смо вероватно најмлађа екипа у јако тешкој групи и међу јако тешком конкуренцијом. Могу да обећам да нећемо обрукати овај град и да ћемо у свакој утакмици дати све од себе. Без обзира против ког противника играмо, даћемо свој максимум – поручује млади Андрија Гарабиновић.

Тренер Голубовић не поставља циљеве пред младу екипу. Верује да ће ови дечаци, својом борбеношћу и упорношћу, на достојан начин заменити искусне играче који су претходне две сезоне успешно предводили екипу у Српској лиги.

Гледамо напред. Ту су нове снаге, нови играчи, нова деца која ће надоместити њихове одласке. Ја верујем у ове момке и какав год буде исход на крају сезоне, да ли смо испали или остали, они ће бити будућност овог клуба – сигуран је тренер КК „Милешевац“

.Прилику да провере своје способности и покажу шта знају и умеју, пријепољски кошаркаши имеће већ у недељу од 14 сати, када у сали Пријепољске гимназије дочекује екипу „Зекас 75“ из Раче. Поручују и да ће им ове сезоне, више него икада, бити потребна подршка публике, коју позивају на своје утакмице.  

Подели на мрежама

Повезани чланци