Нови кабинет хемије за ђаке ОШ“Свети Сава“

Нови кабинет хемије за ђаке ОШ“Свети Сава“

Како хемија за ђаке Основне школе „Свети Сава“ не би била апстрактна, већ експериментална наука, Министарство просвете, науке и технолошког развоја одвојило је 390 хиљада динара за опремање кабинета хемије и набавку неопходних агенаса.

Уместо класичне наставе и пуког исписивања формула на табли, ђаци Основне школе „Свети Сава“ сада хемију уче кроз експерименте.

Наш рад се изузето променио од како смо добили нови кабинет јер нам је лакше да радимо многе експерименте, а и уз помоћ интернета сада можемо да гледамо различите јутјуб клипове са експериментима и презентацијама – тако практичније учимо – истиче Сара Љујић.

Недељко Љујић додаје да сада боље схвата хемију као предмет када учи кроз огледе и разне експерименте.

Скоро сваки час радимо огледе, које због услова никако нисмо могли да радимо у старом кабинету. Хемија је постала много занимљивији предмет – каже Павле Нинчић.

Емина Шећoвић додаје да се лакше учи када су ђаци подељени у групе и уз помоћ интернета и видео бима.

Намештај, инструменти и агенси су набављени од новца које је издвојило Министарство просвете, док је за додатне радове на увођењу воде школа издвојила још 170 000 динара. Ове иновације су у великој мери утицале на квалитет наставе хемије.

Од како смо добили овај кабинет настава се у великој мери унапредила. Ученици сада не стичу знање на један класичан традиционалан начин, већ, пошто смо набавили веће количине прибора и хемикалија, могу сами да изводе огледе и на тај начин уче – каже Садета Адиловић, наставница хемије.

Ђаци су сада више заинтересовани за хемију, што се одражава и на њихове оцене, додаје наставница.

Наставница Адиловић истиче да оваква настава подстиче тимски рад код ђака, али и знатижељу, тако да на часове често долазе са новим питањима и идејама за експерименте.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци