Нови мобилијар за вртић „Дуга“ од компаније „Лукоил“

Нови мобилијар за вртић „Дуга“ од компаније „Лукоил“

У дворишту  објекта „Дуга“ предшколске установе Миша Цвијовић постављен је нови мобилијар, који је  донирала компанија „Лукоил“ која се бави прометом нафтних деривата. Поклону су се обрадовали јер ова установа нема довољно справа и опреме за боравак деце напољу.

Нова пењалица и тобоган у дворишту објекта „Дуга“ постављени су на општу радост деце која овде свакодневно бораве, а која су у тренутку наше посете вртићу била на спавању.

Овом донацијом „Лукоил Србија“ наставља активности започете прошле године, када смо препознавајући потребу да помогнемо локалну заједницу у којој послујемо, у 10 градова донирали сличне мобилијаре. Желели смо да помогнемо психо-физички развој најмлађих категорија и зато бирамо вртиће и школе. Желели смо да нас локално становништо у срединама где послујемо, не препознаје само по нашем производу, гориву, већ да нас препознају по неким друштвено – корисним активностима – истакла је директорка за персонал „Лукоил Србија“ Ана Јанковић.

ПУ „Миша Цвијовић“ има два објекта у граду и по један у Коловрату и Бродареву, а ниједан нема одговарајући мобилијар.

Ја морам да се захвалим Борку Бујаку, који је био иницијатор ове донације, као и директорки „Лукоила“, која је имала слуха за донацију вредну 250.000 динара. Ово ће значити не само деци из вртића, већ и деци која живе у околним зградама. Ниједан објекат није опремљен мобилијарима, справама тако да је отворен позив за све који желе да донирају било коју справу – каже директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Виолета Тошић и напомиње да су дворишта скоро празна.

Општина Пријепоље, која је оснивач предшколске установе, буџетом није планирала улагања у опремање дворишта вртићких објеката за ову годину па је ова донација добро дошла.

Подели на мрежама

Повезани чланци