Обележавање 75 година од погибије народног хероја Љубише Миодраговића

Обележавање 75 година од погибије народног хероја Љубише Миодраговића

Општинско удружење бораца Народно ослободилачког рата Пријепоља обележиће дан када је погинуо Љубиша Миодраговић, као и Перо и Радош Бојовић, који су тог јутра, 27. септембра 1941. године, штитили Ђину Врбицу, Љубишину жену.

Церемонија ће почети полагањем цвећа на споменик Љубиши Миодраговићу у гробљу у Седобру, након чега ће бити настављена на Бојовића гувну где је подигнут споменик посвећен том догађају.

„Ту ћемо одржати манифестацију која ће бити омаж и Љубиши Миодраговићу, Бојовићима и Ђини Врбици. Доћи ће песници из Подгорице и Пљеваља јер ми већ десетак година покушавамо да направимо везу између Пријепоља и Подгорице, јер су ови градови везани кроз неколико личности. Наш народни херој Љубиша Миодраговић и подгоричанка Ђина Врбица су били брачни пар, друга веза је Бранко Радичевић, а трећа етнички састав нашег становништва“ – објашњава Милан Лучић који додаје да ће на манифестацији учествовати и песници из Пријепоља и гуслар Јане Несторовић.

Организатори се надају да ће овој манифестацији присуствовати велики број мештана Седобра, као и свих грађана и грађанки Пријепоља.

„Покушавамо да нађемо средства да обезбедимо минибус за оне који би желели да дођу на манифестацију, а посебно апострофирам раднике текстилног комбината „Љубиша Миодраговић“, са којима сам разговарао и који имају жељу да дођу, због поштовања према радној организацији која је деценијама била носилац развоја општине и запошљавала највећи број радника“ – каже Милан Лучић.

Свечаност ће почети у 11 сати у гробљу у Седобру.

Подели на мрежама

Повезани чланци