Обезбеђен превоз за основце у Бродареву

Обезбеђен превоз за основце у Бродареву

Problem prevoza đaka i prosvetnih radnika u OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu je rešen. Oko 70 đaka iz udaljenih sela, koji od septembra nemaju organizovan prevoz, do matične škole u Brodarevu prevoziće vozila Ismeta Ćorića iz Brodareva i pribojske firme „ES turs“, čija je zajednička ponuda prihvaćena u trećoj javnoj nabavci.

Проблем превоза ђака и просветних радника у ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву је решен. Око 70 ђака из удаљених села, који од септембра немају организован превоз, до матичне школе у Бродареву превозиће возила Исмета Ћорића из Бродарева и прибојске фирме „ЕС турс“, чија је заједничка понуда прихваћена у трећој јавној набавци.

Ђаци удаљених бродаревских села Балићи, Слатина, Завинограђе, Брвине, Гостун, Ивезићи и Комаран, који наставу похађају у Основној школи „Светозар Марковић“ у Бродареву, а које су од септембра 2019. године на наставу довозили родитељи, коначно ће поново имати организован превоз од другог полугодишта. Као један од разлогa зашто ђацима није обезбеђен превоз на време, помињао се нови Правилник о превозу деце који је ступио на снагу 1. септембра, а којим су предвиђена знатно строжија правила када је у питању превоз ђака. На две јавне набавке нико од превозника се није јавио, док је сад своју понуду предала и фирма Аутопревоз – Јањушевић, која је оцењена као неприхватљива. Прихваћена је заједничка понуда Аутопревозника Исмета Ћорића и прибојске фирме „Ес Турс“. Како је наведено у одлуци о додели уговора, процењена вредност јавне набавке је 5.300.000 динара, од чега је за 2019. годину опредељено милион динара. Како су нам рекли у школи, од овог износа је потрошено око 600.000 динара, колико је надокнађено родитељима, који су морали сами да превозе децу која живе даље од 4 километра од школе. Против ове одлуке дозвољен је захтев за заштиту права понуђача у року од 10 дана од дана објављивања, због чега би организован превоз ђаци требало да добију највероватније на почетку другог полугодишта.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *