Одлука Већа: ЈКП „Лим“ почиње процес преузимања градског гробља Равне

Одлука Већа: ЈКП „Лим“ почиње процес преузимања градског гробља Равне

ЈКП „Лим“ почеће са обављањем надзора и евиденције сахрањивања на градском гробљу Равне, док би услугу управљања и одржавања требало у потпуности да преузме до краја године, одлучено је на данашњој седници Општинског већа.

Комисија формирана да уради анализу стања на градском гробљу Равне и предложи мере за спровођење поступка преузимања, управљања и одржавања од стране ЈКП „Лим“ предложила је закључке које је Веће усвојило.

Први од тих закључака јесте да се задужује ЈКП „Лим“ да отпочне са вршењем надзора и евиденције сахрањивања на градском гробљу Равне и да предузме све мере како би се до 31. 12. 2023. године отпочело са свим активностима управљања, уређења и одржавања гробља, а у складу са Уредбом о начину и условима за почињање обављања комуналних делатности. Други закључак је да се обавести фирма „Минић мермер“ која је до сада пружала услуге на гробљу, да је ЈКП „Лим“ започело ове активности. Трећим закључком је задужен Општински правобранилац да у складу са својим законским овлашћењима, предузме активности ради заштите имовинско-правних интереса Општине Пријепоље, а у погледу активности које је та фирма преузела на градском гробљу до данас – каже члан Општинског већа Александар Вујичић.

Међу закључцима је и да Одељење за инвестиције Општинске управе уради предмер и предрачун за изградњу алеја на гробљу, што је Комисија предложила, а да Одељење за буџет обезбеди средства за то. Обавеза ЈКП „Лим“ је да у сарадњи са Општинском управом донесе предлог ценовника свих комуналних услуга на гробљу које ће важити у овом прелазном периоду.

Јавна расвета у Виницкој

Веће је наложило општинским  службама и да покрену поступак јавне набавке за изградњу јавне расвете у Великој Жупи.

За овај пројекат је општинским буџетом предвиђена вредност од 13 милиона динара, док је процењена вредност око 11 милиона. За овај пројекат су средства обезбеђена, комплетна документација је завршена, све дозволе су добијене тако да можемо очекивати да буде решено питање расвете у овом делу  Велике Жупе, што је важно због основне школе, али и самих грађана који ту живе – каже Самира Ћосовић, заменица председника Општине Пријепоље.
Сајам у Бродареву

Пољопривредни сајам у Бродареву, 14. по реду, биће организован 11. августа ове године. До сада је сајам одржаван у септембру, а ове године је одлучено да буде раније како би и посећеност била већа, због присуства гастарбајтера који су овде на одмору.

Данас смо именовали Комисију која ће спровести све активности у вези Сајма у Бродареву. Овим путем позивамо све пољопривреднике да изложе своје производе, а и људе да дођу на Сајам – истакао је Санел Диздаревић, члан Општинског већа.
Подели на мрежама

Повезани чланци