Они чије време тек долази: Ена Топчибашић на путу до звезда

Они чије време тек долази: Ена Топчибашић на путу до звезда

Савршеним складом раскошног гласа и сценског покрета, од јесени студенткиња соло певања на престижној Бечкој музичкој академији, Ена Топчибашић, одушевила је публику песмама домаћих композитора Исидора Бајића и Петра Крстића и светских: Дворжака, Чајковског, Шумана, Грига, аријама из опера Перголезија, Доницетија и Пучинија…

Од 75 пријављених кандидата Ена је на пријемном испиту на Бечкој музичкој академији била прва међу 10 примљених.

Да ли је био тежак пут од Подгорице, где је завршила Средњу музичку школу „Васа Павић“, до Беча?

Било је захтевно и тешко, али то је био мој циљ и остварење мог сна. Све сам уложила у то и надала се најбољем, што се и догодило. Потребно је да особа изгара за оним што жели, у било којој професији не само музици, и након тога све долази временом и радом – каже Ена.

Каже да жели да се што више развија на свим пољима, не само у музици, да сазри као уметница и да се оствари у музичкој каријери.

Пријемни испит полагала је на немачком језику, а Ена говори још 5 страних језика.

Познавање страних језика ми је помогло при савладавању разних композиција, познавању разних епоха музике, на основу знања језика сам и дошла до неког стадијума да зађем у тематику дела, и то ми је олакшало полагање пријемног испита.

На концетру у Дому културе наступила је уз клавирску пратњу корепетиторке Тамаре Јашовић, која има само речи хвале за младу уметницу.

Музички таленат и љубав према музици Ена је понела из породице, посебно од своје баке, професоке музике Адиле Топчибашић, која је и овога пута љубав према овом граду потврдила извођењем песме „Пријепоље вољени граде“, уз клавирску пратњу, такође професорке музике Вилдане Топчибашић Шашић.

Концерт Ене Топчибашић завршен је жељом свих присутних да је за неколико година поново слушају у Пријепољу као већ познату оперску диву.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • Savršeno , neverovatno …..devojka sa nepunih 19 godina da na takav način izvodi operske arije ni malo lake skoro da ne poverujem. Dosta pratim i slušam tu vrestu muzike ,ali ono što je pokazala na sceni ova mlada i još uvek nezrela po godinama gospodjica Ena bilo je savršenstvo. Da sam ovo slušao iza zavese pomislio bih da je ovo pevanje ,ovaj glas,ova raskošna interpretacija izlazila iz grla vrlo zrele i velike operske pevačice. Medjutim , sve nas uvredilo je prisustvo publike ,nas tridesetak. Neverovatno. Gde su oni gradski muzičari ,predavači,deca koja uče muzičku školu,nastavnici ,profesori,slikari,poete , glumci ….. gde su učenici nastavnice Adile koja im je predavala muzičko obrazovanje , koleginice, prijateljice,komšiluk pa i neko od političara / avaj !/?Sramota ,bedno ! Draga Ena , dete moje bićeš SIGURNO VELIKA DIVA pa kad dodješ u ovaj svoj grad sa poznatim imenom onda ćete isti opsedati za autogram i selfi….. zato sada im oprosti kao i tvoja staramajka ,jer nisi ni prva ni poslednja kod ovakvog naroda.Veovatno su ostali kući da gledaju „Parove“ i „Zadrugu“. . Sretno u Beč na konzervatorijum !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *