Општина Пријепоље планира ангажовање адвоката до избора новог јавног правобраниоца

Општина Пријепоље планира ангажовање адвоката до избора новог јавног правобраниоца

Предлог одлуке о ангажовању адвоката до избора новог општинског правобраниоца, предлог за именовање новог вршиоца дужности директора Дома културе и предлози одборника опозиције за проширење дневног реда наредног скупштинског заседања разматрани су на седници Општинског већа општине Пријепоље.

На предлог вршиоца дужности начелника Општинске управе Миодрага Ћубића Општинско веће ће допунити дневни ред Друге седнице скупштине општине Пријепоље предлогом одлуке о давању сагласности председнику општине Пријепоље за ангажовање адвоката за заштиту имовинских права и интереса општине пред судовима. Након одласка у пензију Јасминка Шеховића Општина је остала без правобраниоца а јавни конкурс за постављање правобраниоца још увек није приведен крају, иако је објављен 8. маја. Један од кандидата био је нови в.д. начелника Општинске управе а други се, према речима председника општине Пријепоље Владимира Бабића, усмено изјаснио да неће прихватити функцију.

Општинско веће ће скупштини упутити и предлог одлуке о именовању новог вршиоца дужности директора Дома културе јер је постојећем уговор истекао у јуну. За нову вршитељку дужности директора предложиће Адмиру Мостарац, која је тренутно уредница музичког програма Дома културе. Одборници опозиције су упутили предлоге за допуну дневног реда скупштине који се тичу стања са пандемијом Ковида-19 у Пријепољу, забране изградњи минихидроелектрана на територији Општине, инфраструктурних радова, надлежности председника и Већа и изградње хидроцентрала на Лиму. Да ли ће се оне наћи у дневном реду одлучиће скупштинска већина.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *