Општина Пријепоље планира продају парцела у Пословној зони Коловрат

Општина Пријепоље планира продају парцела у Пословној зони Коловрат

Општинско веће је утврдило Предлог Одлуке о продаји преосталих пет парцела у Индустријској зони у Коловрату на седници одржаној 14. марта. Ради се о катастарским парцелама под бројевима 567/2 (346 м²), 567/4 (346 м²), 566/2 (1905 м²), 563/1 (1855 м²) и 563/3 (525 м²), уписаних у катастар непокретности Катастарске општине Ратајска, од којих две најмање имају површину од по 346 м² а највећа 1905 м². Ради се о скоро 5 хиљада метара квадратних неизграђеног грађевинског земљишта. Одлука предвиђа јавно оглашавање продаје, која би се извршила путем прикупљања писмених понуда, а основни критеријум за избор најповољнијег учесника је висина понуђене цене. Одлука предвиђа и именовање и састав Комисије која ће спровести поступак отуђења.

Парцеле би се отуђивале по тржишној вредности, према достављеној процени пријепољске филијале Пореске управе Министарства финансија Републике Србије, која износи 2.981,66 динара по метру квадратном, што представља и почетну цену. Укупна вредност свих парцела, ако се продаја изврши по почетној цени, износи скоро 14 милиона 840 хиљада динара. Вредност две најмање је по око 1.030.000 динара док би минимална цена за највећу износила 5.680.000 динара.

Један део Индустријске зоне већ користе инвеститори који су добили парцеле у закупа на временски период од 50 година, уз обавезу запошљавања и одржавања одређеног броја радника у периоду од 3 године. Реализација пројекта „Пословна зона Коловрат“ започет је 2012. године а партенерски су га спровели општина Пријепоље, Јавно комунално предузеће „Лим“ и Регионална развојна агенција Златибор. Укупна вредност пројекта била је око 640.000 евра, од чега је више од 465.000 донирала Европска унија.

У образложењу Одлуке, која ће се наћи пред одборницима на 22. седници Скупштине општине Пријепоље, осим навођења правног основа и члана закона који дефинише начин продаје, не налази се објашњење зашто општина Пријепоље сада приступа продаји ових парцела, и да ли то значи да нема заинтересованих инвеститора који би ово земљиште узели у закуп уз обавезу отварања нових радних места, као што су урадили они који већ користе друге делове Пословне зоне Коловрат.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *