Општинско веће: Случајност или организовани криминал у вези са узурпацијом општинског земљишта?

Општинско веће: Случајност или организовани криминал у вези са узурпацијом општинског земљишта?

На иницијативу председника општине Пријепоље Владимира Бабића, Општинско веће је усвојило закључак којима се налаже општинском правобраниоцу да предузме све мере како би заштитио имовинско – правне интересе општине у вези са узурпацијом општинског земљишта на више локација, а инспекцијским службама да Већу доставе све информације којима располажу.

Седница која је почела подршком групи грађана која је иницирала пролећно чишћење града, највећим делом била је посвећена бројним проблемима у граду и случајевима у којима су надлежне инспекцијске службе остале немоћне, како је речено. Шљунак просут на јавној површини у Вакуфу, код градилишта Трепаловаца, је случај у коме је чак и полиција одбила да пружи подршку инспекцији. Међу проблемима су наведени и узурпација парцеле на Бјелопољском путу, као и изградња угоститељског објекта уз перионицу без одобрења или дозволе за рад на овом потезу. Проблематично је и што неко покушава да постави рингишпил у близини моста у самом граду, где је већ постављен билборд за који такође не постоје одговарајућа документа, речено је на Већу. Проблем је и што одређени судски спорови предуго трају, а медицинска оправдања тужених су један од честих разлога за то.

Постоје сумње да одређени радови нису изведени како је требало, а плаћени су из општинског буџета, што је случај са Дубоким Потоком због чега је ангажована комисија која је то и потврдила па је одлучено да се сва документација достави општинском правобраниоцу и јавном тужилаштву на даље поступање. Запошљавање у јавним установама и институцијама и школама, иако дуго очекивана тачка дневног реда која је требало да разјасни стање код буџетских корисника, повучена је на предлог Мерсида Мекића, који је то образложио чињеницом да Веће није поступило у складу са Законом тражећи информације на тај начин.

Већници су усвојили предлог да се обезбеде финансијска средства за изградњу канализационе мреже у једном делу насеља Миоска, где је већ донета одлука о изградњи водоводне мреже. 49. седница Општинског већа, која је започета још 25. марта, данас је завршена, а обележили су је храбри наступи и озбиљна упозорења, рекао је председник општине.

Изјаве председника Општине Пријепоље Владимира Бабића и члана Већа Зорана Деспотовића погледајте у прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци