Општинско веће: ТОП и Библиотека да доставе извештаје о запошљавању

Општинско веће: ТОП и Библиотека да доставе извештаје о запошљавању

Општинско веће је затражило од вршитељки дужности директорки Туристичке организације Пријепоље и Библиотеке „Вук Караџић“ да доставе извештаје комисија за пријем у радни однос новозапослених особа.  Како каже председник Општине Пријепоље Владимир Бабић, ако буде истина оно што се прича у граду, неће бити добро.

Чланови и чланице Општинског већа су разматрали записник о примопредаји радова на путним правцима у општини за прошлу годину. Најчешћи пропусти и проблеми уочени су на банкинама, код шахтова, а проблематична је често и дебљина асфалта.

Усвојени су предлози уговора о одржавању градске чистоће и зеленила и кишне канализације и уређених водотокова за ову годину са ЈКП „Лим“. Уговор о одржавању јавне расвете је одложен за наредну седницу након што су већници схватили да Општина већ четири године исплаћује комуналном предузећу средства за одржавање лед расвете, која је у гаранцији до 2025. године код приватне фирме која је извела посао.

Од Туристичке организације и Библиотеке „Вук Караџић“ је затражено да у року од три дана од добијања захтева, Општинском већу доставе информације о недавним конкурсима за запошљавање на којима су четири особе добиле посао на неодређено време. Око 20 питања је поставио Зоран Деспотовић, где је између осталог тражио податке – од имена кандидата, стручне спреме, ранг листе и оригиналних штампаних докумената. Овај захтев су подржали сви већници, осим Мерсида Мекића, који је остао уздржан, и чији предлог да се овакав захтев упути ка свим јавним установама и институцијама није прихваћен.

Већници су усвојили Локални акциони план запошљавања, као и годишњи програм доделе средстава за удружења, којима је на располагању 7,5 милиона динара, и верске заједнице за које је опредељено 2 милиона. У наставку седнице на дневном реду ће бити и извештај комисије за контролу утрошених средстава у спорту за 2021. годину.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци