Општинско веће усвојило План мера штедње енергије

Општинско веће усвојило План мера штедње енергије

Општинско веће је усвојило План мера штедње енергије и препоруку коју би требало да поштују све јавне установе и институције. Превоз за ђаке из три основне школе такође је био предмет расправе већника, а одобрена су и средства Економско-трговинској школи за опремање учионица у Техничкој школи, како би и ова школа прешла на једносменски рад.

Више од месец дана траје школска година, а још није решен проблем превоза за ђаке из удаљених подручја који похађају школе у Виницкој, Бостанима и у Бродареву. Док школе „Душан Томашевић Ћирко“ и „Свети Сава“ имају понуде превозника и могућност да врло брзо реше ово питање, чим добију средства од општине, проблематична је школа „Светозар Марковић“, која има и највећи број ђака којима је превоз неопходан.

Веће је донело одлуку да се 1.350.000 динара из текуће буџетске резерве определи за адаптацију три учионице Техничке школе, које су уступљене Економско-трговинској школи како би успела да организује једносменски рад, чиме ће се обезбедити значајне уштеде. Усвојен је и план мера штедње енергије, као и препоруке које подразумевају не коришћење клима уређаја, грејалица и других грејних тела у просторијама које имају други вид грејања, као и да се искључују сви уређаји након радног времена.

Већници су предложили Скупштини општине на усвајање одлуку о изменама и допунама Плана детаљне регулације у Шеховића Пољу, а одлучили да неће расправљати о извештају интерне ревизорке о Туристичкој организацији Пријепоље, којим се сада бави општинска правобранитељка, док хоће о трошењу средстава у Спортском савезу Пријепоље коме су наложили да у року од 15 дана достави извештај.

Донета је Одлука да се родитељима 278 ђака првака на рачун уплати по 10.000 динара на име куповине уџбеника. Одлуком Већа наложено је општинској правобранитељки да у што краћем законском року исели четири организације цивилног друштва из просторије Месне заједнице Бродарево, којима је десетогодишњи уговор истекао 2018. године. Претходном одлуком захтев се односио само на „Пријатеље Бродарева“, а сада су обухваћени и фармери, воћари и удружење „Липљен“, у име којих је уговор потписао Амел Курбеговић. Ослобађањем ове просторије стичу се услови да у Бродареву буде отворена канцеларија НСЗ.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци