Организација „Хелп“ и Општина Пријепоље: Подршка за 20 бизниса

Организација „Хелп“ и Општина Пријепоље: Подршка за 20 бизниса

Најмање 20 бизниса у општини Пријепоље биће подржано у износу од по 2.000 евра, договорено је између представника немачке хуманитарне организације „Хелп“ и Општине Пријепоље. Данас је потписан уговор о сарадњи чиме ће почети реализација пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“.

Потписивањем овог уговора почиње сарадња на пројекту чији је општи циљ допринос смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, одрживом економском развоју као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, обезбеђивањем побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању.Организација „Хелп“ је више од две деценије присутна на овом подручју  и у сарадњи са Општином Пријепоље реализовала је осам пројеката, вредних око 300.000 евра, којима је помогла и економски оснажила више од 100 корисника.  За реализацију овог пројекта, општина Пријепоље је обезбедила учешће од 12.000 евра.

Канцеларија организације „Хелп“ у Краљеву је задужена за спровођење пројекта на територији општине Пријепоље. Како се пројекат реализује у 16 општина у Србији, након потписивања свих уговора, ако епидемиолошка ситуација дозволи, биће организоване информативне кампање на којима ће заинтересовани добити све информације о условима за пријаву.

Пројекат, у оквиру кога је планирана додела 176 грантова, финансирају Шведска влада преко Шведске агенције за међународну сарадњу и развој „Сида“ и општина Пријепоље, а спроводи га организација „Хелп“, у сарадњи са Општином Пријепоље.

Шта су о уговору и сарадњи рекли Клаус Мок, регионални координатор организације „Хелп“за Србију и Црну Гору,  Владимир Бабић, председник Општине Пријепоље и Драгомир Спасић, шеф Канцеларије „Хелп-а“ у Краљеву погледајте у видеу:

Подели на мрежама

Повезани чланци