Осам особа у Пријепољу ухапшено у оквиру акције у којој је приведено укупно 28 лица у Ариљу, Новом Пазару и Пријепољу

Осам особа у Пријепољу ухапшено у оквиру акције у којој је приведено укупно 28 лица у Ариљу, Новом Пазару и Пријепољу

Хапшења у Пријепољу изведена у оквиру акције у којој је ухапшено укупно 28 лица у Новом Пазару, Ариљу и Пријепољу, рекао је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин на колегијум са начелницима Управе криминалистичке полиције, на којем је похвалио припаднике Посебног одељења за сузбијање корупције који су обавили хапшења.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин одржао је колегијум са начелницима Управе криминалистичке полиције на коме је похвалио припаднике Посебног одељења за сузбијање корупције који су данас ухапсили 28 особа осумњичених да су починили више кривичних дела којима су оштетили буџет Републике Србије за више милиона динара.

У акцији усмереној на сузбијање финансијског криминала и корупције, 28 осумњичених ухапшено је у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег  јавног тужилаштва у Kраљеву, а терете се да су починили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја, трговина утицајем и злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Акција је спроведена на територији општина Пријепоље и Ариље, као и града Новог Пазара, а међу ухапшенима су бивши и садашњи функционери општине Пријепоље, Ариље и града Новог Пазара, као и директори појединих јавних предузећа из тих градова. Kривична пријава у редовном поступку поднета је против три особе.

Полиција је у Новом Пазару ухапсила помоћника градоначелника града Новог Пазара  Е.Ш. (1981), одговорно лице јавног предузећа „Завод за урбанизам“ С. Љ. (1976), одговорно лице Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“ Е. О. (1962) и још осам особа због постојања основа сумње да су починили кривична дела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком.

Такође, ухапшени су и радник Градске управе града Новог Пазара М. Д. (1968), запослени у Kултурном центру тог града А. И. (1978), као и  власници пет привредних друштава, док је за једном особом поднета кривична пријава у редовном поступку. Осумњичени се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних  набавки.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су и бившег председника општине Пријепоље Д. З. (1965), одговорно лице вртића „Миша Цвијовић“ И. K. (1978), као и шесторо службеника општине Пријепоље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја, злоупотреба службеног положаја у помагању и трговина утицајем. Kривична пријава у редовном поступку биће поднета и против одговорног лица Туристичке организације Пријепоље.

Полиција је у Ариљу ухапсила бившег председника општине Ариље М. Н. (1956), заменика председника општине Ариље Б. В. (1965), руководиоце општинске управе Ариље Г.П. (1964) и Р.Н.В. (1962), функционера Месне заједнице Kрушчица Т.K. (1975), фудбалског функционера „Будућност“ из Ариља М.С. (1951), бившу радницу општине Ариље, као и власнике два привредна друштва са територије општине Ариље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Полиција ће и против бившег председника општине Ариље З.Т., поднети кривичну пријаву у редовном поступку. Они се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних набавки. Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: МУП

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *