Основна музичка школа у Пријепољу добила нови клавир

Основна музичка школа у Пријепољу добила нови клавир

За 47 година рада Основна музичка школа у Пријепољу изнедрила је велики број музичких талената, а млади музичари и музичарке су вежбали на исто толико старим инструментима. Прошле године почела је набавка нових инструмената. Набављене су три хармонике, а сада и полуконцертни клавир, који ће, према речима ђака и професора, у великој мери унапредити рад школе.

Полазници и полазнице Основне музичке школе у Пријепољу, одсек за клавир, за такмичење и концерте су вежбали на пианину, а на концертима свирали на професионалном клавиру. Да би нам приближили ову разлику, сликовито су рекли да је то као када се вожња вежба на фићи, па се седне за волан великог луксузног аутомобила.

Истичу да ће нови клавир у великој мери унапредити њихов рад.

Доста ће значити мени и другарима из Музичке школе, сада ћемо моћи и боље да се припремамо и за такмичења и за пријемни за средњу школу – каже Јелена Стојадиновић, ученица ове школе. 

Њена другарица Тијана Марковић каже да ће им вежбање на професионалном клавиру помоћи и у припреми за концерте.

Школа постоји од 1971. године и коначно нам се остварио сан да набавимо један овакав полуконцертни клавир. Искористила бих прилику да се захвалим општинским властима, које су имале слуха за уметност и културу, јер, као што знате, ово је једина уметничка школа у нашем региону. Средства за набавку овог инструмента обезбеђена су крајем прошле године, а тебало би да нам стигне и један електрични пианино, који ће нам користити за јавно представљање школе на нивоу целе општине и у ширем региону – каже Драгана Томашевић, директорка Основне музичке школе у Пријепољу.

За среду је заказан и редовни полугодишњи концерт.

У среду, 24. јануара у 19 часова, у великој сали Дома културе одржаће се редовни полугодишњи концерт, на ком ће се представити наши највреднији и најуспешнији ученици и ученице. Позивам наше суграђане и суграђанке да дођу у што већем броју и подрже наш рад и труд ове деце која вредно вежбају, додаје Томашевић.

Љубитељима класичне музике на концерту ће се представити ученици и ученице припремног разреда, школски хор, као и дуети и солисти на клавиру, хармоници и флаути.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци