Отворени радови на спољњем уређењу стамбеног блока Стадион

Отворени радови на спољњем уређењу стамбеног блока Стадион

Почетак радова на спољњем уређењу стамбено пословног комплекса Стадион отворили су потпредседник Скупштине Републике Србије Един Ђерлек и председник Општине Пријепоље Драго Попадић. Са спортског терена, са ког је већ почело скидање старог асфалта и трибина, поручено је да негативних последица овог пројекта неће бити и да станари немају разлога за бригу. Најављена је одлука којом ће бити прописано паркирање на паркинзима само за станаре овог блока.

Од око 1300 станара стамбеног блока Стадион, тек неколицина дочекала је представнике локалне самоуправе и потпредседника Скупштине Републике Србије Едина Ђерлека. Они што су их дочекали, већином су задовољни су што ће њихов стамбени блок променити изглед. За оне који су овај пројекат од плана довели до багера на терену, све је плод добре сарадње Владе Републике Србије и Општине Пријепоље.

Као резултат тога имамо све реализоване пројекте, а имамо и данас отпочињање једног овако лепог, важног и значајног пројекта. Уређење стамбеног комплекса Стадион ће у потпуности променити изглед овог дела града. Улепшаће се новим парком, новим зеленим површинама, новим паркинг местима, новим игралиштем за одрасле и децу. То је један од начина како младе задржавамо, тако што им обезбедимо један адекватан амбијент и један адекватан садржај – истиче потпредседник Скупштине Републике Србије Един Ђерлек.

Када видим овде и пензионере и омладину знам да смо урадили добар потез и знам да заједничким снагама можемо урадити доста више. Као што смо у претходном периоду и говорили, Пријепоље је таворило, да употребим тај израз који сви разумемо. Таворило је у месту и коначно је Пријепоље кренуло напред и на том путу не смемо стати – каже председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

Станари су изразили бојазан да ће паркинг након прве кише бити поплављен. Неки од коментара су и на друштвеним мрежама.

Моја једна топла препорука: немојте читати само негативне коментаре, много је више позитивних коментара, пратимо шта пишу. Наравно да гледамо да сви грађани буду задовољни. Овде постоји проблем са подземним водама у подрумима. То ћемо надам се решити кроз реконструкцију пута према манастиру Милешеви. Претпостављам да је у самом пројекту дренажа која ће одвојити ове зграде од реке Милешевке – најављује председник Попадић.

Један број станара брине шта ће бити са зеленилом. Одговор смо добили од  представника извођача радова.

Тополе неће бити посечене. Биће посечено дрвеће овде уз објекте, које није плански посађено и заиста нема неку вредност због које би га сачували. Међутим, све што посечемо и све што уклонимо, покушаћемо да пресадимо шта можемо, а оно што будемо морали са посечемо, сигурно ћемо поставити ново – обећава Сенахид Ровчанин из фирме „Enginieer company 2022“.

Рок за извођење радова је 120 дана, односно до краја октобра.  

Надам се да ћемо испоштовати рок и да ћемо радове завршити доста пре рока. С обзиром да је овде огроман број људи, трудићемо се да будемо што мање приметни, односно да изводимо радове да се њихове редовне животне активности што мање ограничавају.

Вредност радова са ПДВ-ом је 64.000.000 динара, од чега је Министарство за равномерни регионални развој обезбедило око 42.000.000 динара, а остатак Општина Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци