Овације за Бјелогрлића, Јоксимовића, Пејовића и Бенчину на пројекцији „Томе“ у Пријепољу

Овације за Бјелогрлића, Јоксимовића, Пејовића и Бенчину на пројекцији „Томе“ у Пријепољу

Специјална пројекција филма „Тома“ одржана је у Дому културе Пријепоље пред скоро 500 гледалаца и гледатељки, који су овацијама поздравили Драгана Бјелогрлића, Жељка Јоксимовића, Аца Пејовића и Петра Бенчину.

Филм „Тома“ обара рекорде. До сада га је у биоскопима погледало преко пола милиона гледалаца, а све карте за специјалну пројекцију у Дому културе биле су распродате. Драган Бјелогрлић, Жељко Јоксимовић, Ацо Пејовић и Петар Бенчина добили су овације пријепољске публике. Филм почиње управо кадровима који су прошле године снимљени у Дому културе, и ово је други филм, након „Лепа село, лепо горе“, чији је делове редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић снимио у Пријепољу. Обраћајући се публици рекао је и како је очигледно Пријепоље формула успеха. „Кад живите у сиромашној земљи, увек је тешко изборити се за средства да снимите филм какав желите“, рекао је Бјелогрлић, који је додао да су то ипак успели уз помоћ Министарства културе и информисања и Телекома.

“Ми смо, заиста, овде снимили неке од најзначајнијих сцена за филм “Тома”, а филм “Лепа села, лепо горе” смо снимали више од месец дана. И стварно има нешто, док сам возио данас ка Пријепољу пало ми је то на памет, као да има нека магична веза измељу Пријепоља и мене”, рекао је Бјелогрлић.

Највеће овације добио је Пријепољац Ацо Пејовић, који је у филму позајмио глас Милану Марићу, у улози Томе Здравковића. Иако се ретко за овакве улоге бирају познати певачи и било је још кандидата, Жељко Јоксимовић се лако одлучио да му укаже поверење, рекао је Пејовић. Он је већ дуго познат као један од најбољих интерпретатора Томиних песама, а „Поноћ“, коју је Жељко Јоксимовић написао и компоновао специјално за филм, у сарадњи са покојним Предрагом Живковићем Тозовцем, коју су отпевали Ацо Пејовић и Сузана Бранковић, обара све рекорде по гледаности и слушаности. То што је део филма снимљен у Дому културе доприноси афирмацији ове установе, али и Пријепоља, сматра директорка Дома Адмира Мостарац.

Због поштовања мера у оптицају је било мање од 500 карата и доста је оних који су остали без свог места.У публици су били ретки они са маскама, а већина се није придржавала распореда седења са размакнутим седиштима у Великој сали. Управо у њој, и у шминкерници Дома културе снимљени су прошле године делови филма, који дочаравају београдски Дом синдиката из прошлог века.

У филму се појављују многе познате личности са којима се Тома Здравковић дружио и сарађивао, попут Силване Арменулић, Драгана Николића, Предрага Живковића Тозовца, Цунета Гојковића, Боре Тодоровића и других. Режију филма потписују Драган Бјелогрлић и Зоран Лисинац, који су са Мајом Тодоровић и Николом Пејаковићем и сценаристи филма. Музику је компоновао Жељко Јоксимовић, који је уједно и један од продуцената.

Погледајте у видео прилогу како је протекла пројекција у Дому културе:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци