Пешке од Београда до Подгорице због одбране светиња и светосавског духа

Пешке од Београда до Подгорице због одбране светиња и светосавског духа

Ходочасници који, због одбране светиња и светосавског духа у Црној Гори, пешице преваљују пут од Београда до Подгорице, синоћ дочекани у Пријепољу а јутрос наставили пут ка Пљевљима. Одлучили су се за овај подухват да би показали да црногорском народу, поготову омладини, ништа није тешко у одбрани светиња и светосавског духа. Уз четворицу Подгоричана, Пљевљака и Земунца, пешачи и Александар Бабић из Пријепоља.

На пешачење од Београда до Подгорице кренули су 11. фебруара Подгоричани Огњен Мараш и Милош Ајковић, Мирослав Антић из Земуна и Александар Бабић. У Тополи им се прикључио Кристијан Којчић из Подгорице а у Чачку Горан Пајовић, такође из Подгорице, и Ђедо из Пљеваља.

Огњен Мараш из Подгорице каже како је један од разлога за ходочашће био и мотивација оних који још увек не учествују у молитвеним литијама које се одржавају у црногорским градовима да изађу на улице.

Александар Бабић из Пријепоља прошле године је, са Чедомиром Ђачићем, пешке превалио пут од Београда до Свете Горе и Хиландара. Када је на друштвеним мрежама чуо за наум Ајковића и Мараша решио је да се прикључи.

Кажу да су целим путем дочекивани срдачно и да им сви исказују велику подршку. Посебни су били дочеци у Новој Вароши, у чијем рукометном клубу „Златар“ Бабић тренутно наступа, и Пријепољу, где су их Пријепољци дочекали на уласку у гради и испратили до Цркве Светог Василија Острошког, одакле су и јутрос испраћени на пут.

Ходочасници су се јутрос упутили пут Пљеваља, где ће преноћити, а даље ће преко Жабљака, Шавника, Никшића до Подгорице, где треба да стигну на молитвену литију која се одржава у недељу, 23. фебруара.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *