Пилоти параглајдера из три државе на „Парафесту 2022“ у Пријепољу

Пилоти параглајдера из три државе на „Парафесту 2022“ у Пријепољу

Пријепоље је за викенд окупило пилоте параглајдера из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине на „Парафесту 2022“. Најуспешнији у прецизном слетању био је  Димитрије Малетић из београдског Параглајдинг клуба „Кошава“, који је био први у екипном пласману.

Међународно ревијално такмичење организовали су Параглајдинг клуб „Бели Анђео“ из Пријепоља и Спортско друштво „Екстремни спортови“ из  Ариља, уз подршку Туристичке организације Пријепоље. Повод за организацију првог „Парафеста“ је обележавање 25 година постојања пријепољског клуба а идеја је потекла од пријетеља из Ариља, каже Демир Срна из ПК „Бели Анђео“. У суботу, планирану за припрему, летело се кратко, због јаког ветра, па је време искоришћено да се гости упознају са културно-историјским знаменитостима општине Пријепоље и дружење у планинарском дому у Сопотници.

Међутим, све је надокнађено у недељу, када су услови за летење били идеални. На ревији је учествовало преко 30 пилота од којих су се 23 надметала у такмичарском делу.

Полетишта „Секулића брдо“ је недавно уписано у Зону спортских активности, па су за викенд практично изведени први званични летови параглајдерима. Пријепољски летачи се надају да ће „Парафест“, чија је претеча Меморијални куп „Драгослав Дивац“, постати традиоционалан, а да се код нас могу организовати и светска такмичења.

Пилоти су се у недељу такмичили у дисциплини прецизно слетање, а најбољи је био Димитрије Малетић из београдске „Кошаве“. Друго место освојио је Петар Панић из клуба „Златиборски пастуви“ а треће Тодор Недовић. У екипном пласману прво место освојила је трочлана екипа „Кошаве“ из Београда, друго „Златиборски пастуви“ а треће „Наша крила“ из Берана.

Подели на мрежама

Повезани чланци