Почела седмодневна акција појачане контроле саобраћаја

Почела седмодневна акција појачане контроле саобраћаја

Саобраћајна полиција ће од 11. до 17. марта спроводити међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја некоришћења сигурносног појаса возача и путника, непрописне употребе мобилног телефона и непрописног превоза деце.

Као и ранијих година у овом периоду, Саобраћајна полиција ће спровести међународну акцију појачане контроле саобраћаја која се истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице Мреже саобраћајних полиција Европе – РОАДПОЛ.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од понедељка почињу са спровођењем међународне акције појачане контроле саобраћаја „Роадпол“ која ће бити усмерена на откривање прекршаја некоришћења сигурносног појаса како возача, тако и путника, непрописне употребе мобилног телефона, непрописног превоза деце, као и других прекршаја којима се угрожава безбедност учесника у саобраћају – каже Петар Кијановић, официр Саобраћајне полиције за саобраћајне незгоде.

Истоветна акција је одржана и током марта прошле године а тада је забележено највише прекршаја некоришћења појаса.

„У току марта прошле године, у истој акцији, на подручју Полицијске управе у Пријепољу, откривено је укупно 438 прекршаја, од којих је највише прекршаја некоришћења сигурносног појаса – 251, а потом и прекршаја непрописне употребе мобилног телефона – 103“, рекао је Кијановић, који апелује на све учеснике у саобраћају да доследно поштују саобраћајне прописе, користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила, да не користе непрописно мобилни телефон у току вожње, као и да децу превозе безбедно.

Средином фебруара је спроведена међународна акција појачане контроле саобраћаја, која је била усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила. У прва четири дана трајња акције, која је започета 19. фебруара, на територији коју покрива Полицијска управа у Пријепољу откривена су 193 прекршаја. У току прошле године спроведене су две исте акције у којима је контролисано 17 аутобуса и 366 теретних возила. У њима је откривено укупно 440 прекршаја из Закона о радном времену посаде и тахографима.

Подели на мрежама

Повезани чланци