Почела расподела 700 пакета за најугроженије породице

Почела расподела 700 пакета за најугроженије породице

Као и претходних година, породични пакет састоји се од основних животних намирница, средстава за личну хигијену и џака брашна.

„Већ седму годину, у Пријепоље стиже 700 пакета намењених незапосленим особама, онима који не остварују право на новчану накнаду, социјални случајеви особе са сметњама у развоју. Спискове добијамо од председника месних заједница који у сарадњи са локалном самоуправом предлажу људе са подручја својих месних заједница, као и Центар за социјални рад, Удружење пензионера, Удружење особа са сметњама у развоју…Подела је почела данас и трајаће два месеца”– каже из Црвеног крста Пријепоље Нада Драгутиновић и напомиње да је од ове године лична карта обавезна при преузимању пакета, што ранијих година није био случај.

Корисници ових пакета кажу да је свака помоћ добро дошла. Славко Видић из Залуга је незапослен, живи само са оцем и каже да овај пакет  добија већ неколико година што му веома значи.

По пакет су дошле и сестре Мира и Радинка Дробњак, које су незапослене и живе са оцем чија месечна пензија износи седам хиљада динара. Како кажу, још увек отплаћују дрва за огрев тако да сада месечно на располагању имају четири хиљаде. На мору су радиле 13 година као сезонске раднице, а овог лета су брале малине.

Породични пакети са основним животним намирницама и средствима за личну хигијену, обезбеђени су за 72 девастиране општине, међу којима је и Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци