Друштво

Почео упис деце у ПУ „Миша Цвијовић“ – Слободно 297 места

Почео је упис деце преко портала Е управе у вртић. Родитељи и старатељи могу да пријаве дете за похађање предшколског програма само за места која су наведена у конкурсу. У четири објекта предшколске установе "Миша Цвијовић" у Пријепољу планиран је упис 297 малишана.

За упис деце у вртић односно подношење пријава за похађање предшколског програма у 2021/22. години, које је почело 1. априла влада велико интересовање. За само неколико дана, поднето је већ 60 пријава.

Новина у односу на претходну годину јесте да родитељи подносе захтеве преко Е управе и за децу која ће похађати припремни предшколски програм у трајању од четири сата. Родитељи подносе захтев за упис деце само за места која су расписана конкурсом. Број места је ограничен и то су углавном места у јасленим групама. Интересовање је велико тако да позивам све родитеље заинтересоване за упис, да се региструју на порталу Е управе и поднесу захтев – каже секретарка ПУ „Миша Цвијовић“ Јелена Човић.

У објекту „Наша радост“ имају 72 слободна места, у објекту „Дуга“ слободна су 73 места, 92 у објекту „Маслачак“ у Коловрату и 60 у објекту „Срце“ у Бродареву. Највећи број места предвиђен је за предшколце, док слободних места има и у свим јасленим групама.

Због тренутних епидемиолошких мера, број места у установи је ограничен и сведен на законом прописан ниво. Одлуком Скупштине општине имамо право да повећамо број у групама за 20 одсто, што смо ми овим конкурсом и учинили.

За упис, који траје до 30. априла, обезбеђена је и техничка подршка запослених.

За родитеље који не буду успели да се пријаве преко портала, установа ће крајем месеца обезбедити помоћ у смислу да ћемо ми то урадити у њихово име, уз одговарајуће податке.

Осим 297 дечака и девојчица, који ће кренути у један од објеката предшколске установе „Миша Цвијовић“, припремни предшколски програм биће организован и у основним школама у Бостанима, Залугу, Ивању, Великој Жупи и Сељашници.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *