Пожар на Равнама: Горело растиње и смеће поред трафостанице

Пожар на Равнама: Горело растиње и смеће поред трафостанице

У петак у раним вечерњим сатима, након почетка полицијског часа, дошло је до пожара у насељу Равне, код трафостанице и градског гробља.

Претпоставља се да је пожар букнуо због паљења смећа или просипања пепела у ком је било жара, будући да су склад и шума на месту избијања пожара права дивља депонија.

Брзом реакцијом ватрогасаца пожар је заустављен, а мештани и мештанке овог насеља кажу да су највише страховали да се ватра не прошири на трафостаницу.

Као сто се види у приложеним фотографијама, простор на коме је избио пожар је и даље препун смећа – од аутомобилског отпада, грађевинског шута, пластике, отпада из домаћинстава, до лобања и костију животиња.

Изгорело је ниско растиње са обе стране пута и део шуме у складу поред градског гробља на Равнама, али није причињена значајнија материјална штета, нити угрожена домаћинства.

Лепо време многи су искористили за чишћење својих башти и ливада, а паљење отпада највероватније је довело и до пожара који је у среду захватио летњу башту кафеа „Гарибалди“ у Калдрми, која је, упркос интервенцији ватрогасаца, изгорела у потпуности.

Да подсетимо, током марта прошле године на територији општине Пријепоље забележено је 80 пожара, који су били у највећем броју случајева последица људске непажње.

Спаљивање суве траве и ниског растиња, као и ложење ватре у шумама и њиховој близини, строго је забрањено. Новчана казна за учињени прекршај спаљивања отпада на отвореном простору је 10.000 динара, а за лица која ложе ватру у близини шума предвиђене су казне од 10.000 до 50.000 динара

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *