Образовање

Предшколци из Сјенице у посети вршњацима из Бродарева

У оквиру обележавања Дана матерњег језика, група предшколаца са својим васпитачицама из Предшколске установе „15. јул“ из Сјенице посетили су своје вршњаке и вршњакиње у вртићу „Срце“ у Бродареву. Како би се будући прваци, али и њихови родитељи ближе упознали са наставом на босанском језику, предшколци из Сјенице и група ђака из Основне школе „Светозар Марковић“ представили су се кратком приредбом.

У амфитеатру вртића „Срце“ Предшколске установе „Миша Цвијовић“ дечаци и девојчице из Сјенице рецитовали су и глумили на босанском језику, а дечијим песмама и кратким драмским комадима предшколце и њихове родитеље забавили су и ученици и ученице 1. разреда Основне школе „Светозар Марковић“, који целокупну наставу похађају на босанском језику.

Иницијатор и организатор посете је Бошњачко национално вијеће.

Након приредбе, деца су наставила дружење уз игру, а васпитачице из Бродарева и Сјенице имале су прилику да размене своја искуства и разоварају о могућностима за даљу сарадњу. Посета је организована у оквиру обележавања Дана матерњег језика, са циљем да подсети да свако дете у нашој земљи има право на квалитетно образовање на свом матерњем језику.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *