Прекинут штрајк глађу због изградње у Вакуфу – објекат поседује све потребне дозволе, потврдили челници Општине Пријепоље

Прекинут штрајк глађу због изградње у Вакуфу – објекат поседује све потребне дозволе, потврдили челници Општине Пријепоље

Због изградње објекта на раскрсници улица Шућра Џидића, Милуна Дрчелића и Пролетерске, дуже од месец дана траје својеврстан протест житеља овог дела Вакуфа који је у четвртак ескалирао ступањем у штрајк глађу Гордане Мезилџић, чији се дом налази преко пута градилишта. Мештани су окупљени у неформалну групу „Дивља градња Вакуф“, међутим, објекат, чији је инвеститор Јасна Трепаловац, има сву потребну документацију за изградњу. Штрајк је у току дана прекинут.

Упркос молбама породице и пријатеља да то не чини, Гордана Сека Мезилџић је у четвртак започела штрајк глађу пред зградом Општинске управе, желећи да искаже незадовољство резултатима састанка грађана, који се противе изградњи објекта, са локалним руководством.

Oбјекат се гради у потпуности према закону и постоји сва потребна документација. Ово нам је у телефонском разговору рекао Мунир Трепаловац, Јаснин супруг, којима је ово трећи објекат који граде у Вакуфу. Каже да жели да новац зарађен у иностранству уложи у родни град, а свој локалпатриотизам је показао и донацијама пријепољским здравственим установама прошле године, у јеку епидемије короне. Каже и да је са комшијама био у добрим односима пре него што је започео радове на новом објекту.

Да се не ради о дивљој градњи, и да постоје све дозволе, потврђено нам је и у Општинској управи где смо разговарали на начелником Општинске управе Миодрагом Ћубићем и председником Општине Пријепоље Владимиром Бабићем. Обојица су изразили жаљење због започетог штрајка, и рекли нам да су све дозволе издате у складу са законима, што је проверено и што су им потврдиле и надлежне општинске службе.

Гордана Сека Мезилџић и комшије, које се противе изградњи објекта, сматрају да локална администрација није на правилан начин сагледала стање на терену. Кажу да је недопустиво зидати објекте оваквих габарита у насељу попут Вакуфа, где већ сада нема места за паркирање, о чему се нови инвеститори не брину, као и да је инфраструктура у очајном стању, те канализација и водовод не могу подржати новоизграђене објекте. Бунили су се, кажу, и ранијих година, али нису наилазили на адекватан одговор инспекцијских органа и локалне самоуправе, а о новој градњи су сазнали тек кад је започета.

Гордана Мезилџић је поподне привремено прекинула штрајк, на молбе породице, комшија и председника Бабића, који је обећао да ће у понедељак на терен изаћи републички инспекцијски органи из Ужица, који ће поново сагледати ситуацију и прегледати комплетну документацију.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци