Прекинута седница Скупштине општине због именовања нове директорке Библиотеке “Вук Караџић”

Прекинута седница Скупштине општине због именовања нове директорке Библиотеке “Вук Караџић”

Девета седница Скупштине општине Пријепоље прекинута је на половини заседања, због тачке која је усвојена као допуна дневног реда. Одборници и одборнице су усвојили разматрање предлога решења о разрешењу директорке Библиотеке “Вук Караџић” и предлог решења о именовању вршитељке дужности директорке ове установе “на реч” што би народ рекао. Како је допуна усвојена без обавезног пратећег материјала, без имена кандидата и без знања о испуњеностима услова за ову функцију, одлучено је да се седница настави када се ваљан материјал достави одборницима, најкасније до 22. октобра. Међу седам тачака о којима су одборници данас полемисали истакао се извештај о извршењу буџета општине  за првих шест месеци ове године, као и усвајање одлуке о доношењу плана детаљне регулације за корито реке Милешевке.

На почетку седнице, којој је присуствовало само 25 одборника и одборница, председник Скупштине Изудин Шантић је обавестио да је заменик председника општине Есад Хоџић поднео оставку на ту функцију и да ће председник општине на наредној седници предложити новог кандидата. Као допуна дневног реда усвојене су само тачке Општинског већа и то предлог за разрешење дужности садашње директорке библиотеке и именовање вршиоца дужности, предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП “Лим” и предлог решења о образовању комисије за спровођење тог јавног конкурса. Шантић је образложио, на реакцију одборника Едиба Кајевића, који је рекао да се незаконита акта усвајају на основу политичких договора, да ће седница због ових допуна бити прекинута јер није обезбеђен потребни материјал, а договор да се тако уради је постигнут у коалиционој власти. О испуњености услова предложеног кандидата из редова Странке правде и помирења, ни чланови већа немају информације јер је предлог усвојен на седници Већа одржаној уочи почетка седнице.

Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци је наишао на негативне коментаре и представника власти и опозиције. Износећи тренутно стање Драгиша Ракоњац је објаснио да су проблем нереализоване и незавршене инвестиције, у укупној вредности од око 420 милиона динара. Тумачећи извесност реализације инвестиција, више пута је рекао да за поједине ставке и износе не зна шта ће бити,  као и “тешко да ће” бити, а врло ретко чуло се и охрабрујуће “па бар неки део од овога ће бити”.

Одборници су износили ставове да није битно колико је путних праваца предложено, већ колико ће бити урађено, да је Пријепоље једина општина где не могу да се изврше инвестиције као и да је ова година у грађевинском смислу изгубљена. Све разматране тачке су усвојене али без гласова одборника Демократске партије Санџака који су напустили заседање након усвајања дневног реда, јер, како је рекао Зулкефил Бато Садовић, седници не присуствују председник општине и његов заменик.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци