Култура

Премијера представе „Не играј на Енглезе“ аматерског позоришта Дома културе

Премијера представе за одрасле аматерског позоришта Дома културе „Не играј на Енглезе“ на репертоару је у петак, 20. децембра на Великој сцени. Представа је рађена по тексту Владимира Ђурђевића, у режији пријепољског глумца Адмира Шеховића.

Не играј на Енглезе је текст који се заснива на актуелној теми – страсти према клађењу и кладионици, што је постала свакодневица и младих и старих, некада само мушкараца, сада и све већег броја жена.

Тема јесте кладионица, али заправо ту има више прича…Текст је вишеслојан и говори о три најбоља пријатеља из детињства, која покушавају да се усреће на што бржи начин, тако што ће одиграти једну утакмицу, у којој један чека кеца, један x, a један двојку. Како се мењају резултати, тако се мења њихово расположење и њихови односи. Реплика која се стално понавља је: Не играј на Енглезе, Енглези су будале, никад се не зна ко ће кога да победи. Глумачка екипа је мала, али одабрана. Златан и Лука су мало млађи, Џо има велико искуство и супер су се уклопили. Битно је што су они пријатељи и раније су сарађивали и то се осећа – сматра редитељ Адмир Шеховић.

У представи играју три глумца, иза којих је вишегодишње искуство и пријатељство.

Златан Мустајбеговић у аматерском позоришту Дома културе је већ шест година,а ова је друга представа за старије у којој учествује.

Радимо по принципу да будемо опуштени на сцени, понашамо се као и ван сцене у свакодненвом животу и то је оно што ову представу и моју улогу разликује од других – каже Златан уз закључак да је текст савремен и питак.

Публика има добре разлоге да дође на премијеру

Представа је динамична и комична. Главни разлог због кога публика треба да дође јесте поука представе. То није само поука о коцки као пороку, већ и о пријатељству – каже Лука Романдић .

Ово је први пут да се глумац Адмир Шеховић, опробао у редитељској улози.

Јако сам се добро припремио. Можда не бих знао да режирам Чехова, Молијера, али ово знам, познајем материју, ово је нешто што ми је блиско. Позивам све суграђане да дођу у петак у 20 часова на премијеру, да се забаве и надам се да ће уживати – поручио је редитељ.

После 40 – ак проба, пред глумцима и редитељем је још два дана за, како кажу „финесе“ уочи премијерног наступа пред пријепољском публиком.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • Dragica , 20/12/2019 @ 15:59

    Seksa,puno srece veceras! Zasluzio si to! Dragica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *