Премијерка Ана Брнабић отворила Шарамповски мост

Премијерка Ана Брнабић отворила Шарамповски мост

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, у пратњу председника општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош, отвориле Шарамповски мост.

Дан уочи централне прославе Дана општине Пријепоље – 7. јула, премијерка Ана Брнабић је отворила Шарамповски мост симболичним преласком преко њега. Председницу Владе Републике Србије дочекало је руководство општине Пријепоље и грађани и грађанке окупљени на шарамповској страни моста.

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић се захвалио премијерки Брнабић и министарки Вујовић на свим напорима које чине да Пријепоље изађе из реда неразвијених општина и осврнуо се на недавну посету председника Србије Александра Вучића и обећане инвестиције.

Министарка Вујовић је говорила и о најављеним пројектима, попут ланчаница за прикупљање отпада на Лиму и санација ерозије. Премијерка Ана Брнабић је рекла да је први пут у Пријепољу и да је срећно што је повод отварање моста, а пре свега затварање депоније Стањевине, која је деценијама највећи проблем Пријепоља.

Након првобитног пројекта, процењеног на око 65 милиона динара, реконструкција Шарамповског моста је достигла укупну вредност од око 216 милиона динара. Зашто се то догодило објаснио је Леко Корићанац, директор „Путева Ужице“, извођача радова.

Након завршетка церемоније премијерку Брнабић су окружили грађани и грађанке, неки са жељом да је поздраве или се сликају са њом, а други желећи да изнесу своје проблеме и затраже помоћ.

Како је протекло отварање моста погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци