Пријем за фолклорни ансамбл поводом признања из Турске

Пријем за фолклорни ансамбл поводом признања из Турске

Након турнеје у Турској, током које је освојио Гран При пехар за свеукупног победника на Међународном фестивалу фолклора  у Саримсаклију, Фолкорни ансамбл Дома културе примио је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Десетак чланова и чланица фолклорног ансамбла Дома културе на челу са кореографом Бранком Ћосовићем и директорком ове установе Адмиром Мостарац састало се са председником општине Владимиром Бабићем и заменицом Самиром Ћосовић како би пренели утиске са турнеје из Турске. У Пријепоље су осим Гран При пехара за свеукупног победника  фестивала, донели и посебну награду за најбољи сценски наступ и две појединачне награде у додатним активностима.

У такмичарском делу фестивала смо наступили са кореографијом „Врањанска свита“ коју је радио чувени маестро Бранко Марковић. Избор је био једноставан за нас. Од свега што имамо на репертоару та кореографија је најатрактивнија, најзанимљивија, највише чланова се налази на сцени у једном моменту тако да оставља баш велики утисак и изазива јаке емоције код публике. У ревијалном делу смо наступили са кореографијом „Бранково коло“ која приказује најатрактивније сценске и играчке елементе кореографија са простора бивше Југославије – каже кореограф Бранко Ћосовић.

Иако кореографије и наступе увежбавају пред сваки концерт, са пробама су  учестали 15-ак дана пред пут како би се турској публици представили у најбољем светлу. Резултат рада је најзначајније признање у досадашњих 17 година рада ансамбла. Чланови истичу да је ово било феноменално искуство, да су реакције публике биле веома позитивне као и да је целокупна организација била веома добра.

Успех фолклорног ансамбла је успех свих нас, поручио је председник Бабић.

С обзиром да сам ја ту од самог оснивања друштва које пуни 18 година, 15 година сам активно радио ту и проводио сваку недељу у Дому као сви ови људи који су уложили огроман напор да стигнемо довде. Ово је важно признање за њих, као и за нас. Један од најпоноснијих људи сам и ја јер је ово круна њиховог, односно нашег свеукупног рада – рекао је председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Овом приликом било је речи и о даљем раду фолклорног ансамбла и о могућностима да постане самосталан у односу на Дом културе, у коме тренутно чини најбројнију секцију. Сопствени буџет и стална радна места могли би да омогуће боље услове рада и још веће успехе, који би допринели промоцији општине Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци