Пријепољац, који се представљао као лекар, ухапшен због преваре. Полиција позива оштећене да се јаве

Пријепољац, који се представљао као лекар, ухапшен због преваре. Полиција позива оштећене да се јаве

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су С. Ј. (1995. годиште) из Пријепоља, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара.

Како се сумња С.Ј. је, лажно се представаљајући као ортопед и хирург, дужи временски период позивао физичка и одговорна лица фирми и лажним приказивањем чињеница да скупља новац потребан за лечење или операцију детета њих довео у заблуду, након чега су му они на текући рачун уплаћивали новац.

Осумњичени је уплаћени  новац континуирано подизао и трошио га за своје личне потребе, прибавивши себи противправну имовинску корист у укупном износу од 4.366.832 динара, причинивши укупну штету за најмање 57 физичких и правних лица.

Осумњиченом је одређено  задржавање до 48 часова након чега је, уз кривичну пријаву,  приведен  Основном јавном тужилаштву у Пријепољу, где му је након саслушања, по предлогу тужилаштва, од стране судије за претходни поступак Основног суда у Пријепољу одређен притвор до 30 дана, наводи се у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу.

Полиција позива грађане који су на овај или сличан начин оштећени да се јаве Полицијској управи Пријепоље на број телефона 033/ 711-946.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци