Пријепољци и Пријепољке и ове године учествују у Дану пешачења

Пријепољци и Пријепољке и ове године учествују у Дану пешачења

Пријепоље ће се прикључити акцији „Дан пешачења“ коју у суботу, 11. септембра, организује Планинарски савез Србије, под слоганом „Корак ближе здрављу.

Највећа овогодишња планинарска акција у Пријепољу ће, као и ранијих година, започети на платоу Дома културе, одакле ће се у 10 часова кренути на пешачку туру дугачку 6,5 километара. Ове године Планинарском клубу „Камена Гора“ прикључио се и Спортски савез Пријепоље 2020. који је ову акцију уврстио у свој годишњи програм рада. Лука Шуљагић, секретар Спортског савеза, рекао је на конференције за медије којом је акција најављена, да не треба трошити речи на објашњавање колико је шетња корисна за физичко и ментално здравље.

Драган Петрић, председник Планинарског клуба „Камена Гора“ каже да је акценат акције пре свега на укључивању младих. Они, често због ритма живота својих родитеља, веома мало пешаче. Због пандемије корона вируса и избегавања гужве, акција ће се спровести на исти начин као и претходна, такође одржана у време пандемије. Учесници ће се кретати у мањим групама, које ће предводити водичи ПК „Камена Гора“, рекао је Петрић.

Почетак кружне стазе, дугачке 6,5 километара је код Дома културе, одакле ће се изаћи на Равне. Одатле пут води ка видиковцу на Соколици, са којег се стаза спушта у град и води назад ка Дому културе. Темпо кретања ће бити прилагођен групама и учесницима, а акција нема такмичарски карактер већ је акценат на дружењу и промоцији пешачења и планинарства.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци