Пријепоље град без семафора

Пријепоље град без семафора

Светлосна сигнализација на раскрсници у Вакуфу поново не ради. У функцији нису ни семафори у Подвароши, што Пријепоље чини градом без семафора. Највише трпе пешаци, а није лако ни возачима. Каблови стари 40 година довели су до квара на сигнализацији у Вакуфу, док су са раскрснице улица Санџачких бригада и Нијазије Мусабеговића украдени струјомер и бројило због чега семафори не могу да се укључе, сазнали смо у фирми „Светломатик“, која је задужена за одржавање.

Годину дана је прошло од потпуне реконструкције светлосне сигнализације на раскрсници у Вакуфу, а семафори поново нису у функцији. Недостатак светлосне сигнализације, уз веома велики број возила, доводи до отежаног одвијања саобраћаја у овом делу града. Возачи кажу да се стварају гужве јер појединци не знају ко има предност, а има и оних који кажу да су сада сви опрезнији у саобраћају. Таксиста истиче да месечно око 10 сати проведе чекајући, на раскрсницама или због радова и опште стање оцењује као катастрофу. Гости из Француске наводе да се и тамо дешава да семафор не ради, али најдуже сат два, као и да овакве ситуације захтевају велику опрезност јер и најмања грешка може да доведе до судара.

Ништа лакше није ни пешацима, који често веома дуго чекају да пређу улицу, док је за децу најгоре да се крећу у оваквим условима.

Како нам је рекао директор ужичке фирме „Светломатик“, Зоран Жунић која је урадила реконструкцију и у чијој надлежности је одржавање семафора, квар су изазвали каблови стари 40 година који нису замењени, а који су постављени у земљу и вероватно изложени влази, због чега су већ доводили до мањих проблема. Представници општинске власти нису одобрили раскопавање асфалта код пекаре, на делу ка Милешеви, за шта је неопходна и сагласност „Путева Србије“, и замену каблова, али тај посао се сада мора урадити каже Жунић  и додаје да ће квар бити поправљен почетком следеће седмице. Семафори у Вакуфу нису једини који не раде.

Исправни семафори у Подвароши, на раскрсници Санџачких бригада и Нијазије Мусабеговића искључени су већ годину дана јер су надлежни у локалној самоуправи сматрали да саобраћај тако брже и боље функционише. Иако ово није далеко од истине, искључени семафори представљају проблем за пешаке, а пре свега ђаке основне школе.

Како нам је рекао Жунић, отварањем моста у Шарампову, стекли су се услови за укључивање семафора на раскрсници у Подвароши због чега је он прошле седмице и дошао у Пријепоље, али је установио да су украдени бројило и струјомер, без којих семафори не могу да функционишу. Полиција је направила записник, а док Електродистрибуција не постави ново бројило, ова раскрница неће добити светлосну сигнализацију.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци