Пријепољски путари спремни за зимску сезону

Пријепољски путари спремни за зимску сезону

Магистралне и регионалне путеве и ове године одржаваће предузеће “ Путеви“ из Ужица. Како нам је рекла Едина Џиновић према плану и програму зимске службе механизација је потпуно спремна а у зависности од временских прилика зависиће и број возила који ће излазити на терен. Ужички Путеви ће ове сезоне бити задужени за зимско одржавање око 300 километара путних праваца а обезбеђене су довољне количине соли и ризле.

ЈКП „Лим“ чистиће и ове сезоне градске и приградске улуце у Пријепољу. Према речима Џевада Бегановића, сва возила које поседује ово предузеће ремонтована су пре почетка зимске сезоне а за почетак су набављене довољне количине соли и ризле. Приоритети у одржавању биће 10 улица у центру града  и пријепољски мостови.

За одржавање сеоских путева и ове године Општина је склопила уговор са фирмама “ Рад Лабуд“ и „Тргошпед“. Мирјана Бојовић, чланица Општинског већа каже да је Комисија обишла понуђаче и проценила да имају исправну опрему и механизацију а да су залихе соли и ризле које поседују и више него довољне за почетак зимске сезоне. Према речима Мирјане Бојовић, ове године је из буџета општине за зимско одржавање путева издвојено 2 600 00,00динара. Наводи и да уколико буде тешка зима као прошла, издвојиће се и додатна средства.

Да подсетимо, рад зимске службе се организује од 15. новембра до 15. марта  а у случају неповољних временских услова  може почети раније  или се завршити касније од предвиђеног периода.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци